Vikinzi, četvrta sezona

Četvrta sezona popularne serije „Vikinzi“ koja se sastoji od čak 20 epizoda, emituje se na Prvom programu RTS-a, nedeljom oko 23 časa. (Vikings, 2013)

Treća sezona se završava Ragnarovim pohodom na Pariz i povratkom u Kategat. Međutim, kralj je veoma bolestan, a svi su uplašeni kako će se stvari dalje razvijati.

Da li će ga naslediti Bjorn, Aslaug ili neko drugi? Po svemu sudeći Ragnar neće morati da se izbori samo sa svojom bolesti, već i sa mnogim zaverama koje se kuju protiv njega...

Glumačkoj ekipi koju predvode Travis Fimel i Ketrin Vinik, pridružiće se Piter Franzen, koji će tumačiti ulogu kralja Harolda, Jasper Pekonen, u ulozi Halfdana, Haroldovog brata i Dajen Don, koja će glumiti Jidu, čiji je lik potpuno drugačiji od onog što smo do sada mogli da vidimo u seriji, a to upravo fascinira Ragnara.

Vikinzi je kanadsko-irska istorijska televizijska drama, čiji je tvorac Majkl Hirst za televizijski kanal "Histori".

Serija je inspirisana pričama o vikingu Ragnaru Lodbroku, jednom od najpoznatijih nordijskih mitoloških heroja poznatom po pustošenju Engleske i Francuske. Ona predstavlja Ragnara kao nekadašnjeg farmera, kao prvog koji se proslavio uspešnim pljačkanjem Engleske uz podršku saboraca, svog brata Roloa, sina Bjorna i supruga, ratnice Lagerte i princeze Aslag.

Glavne uloge tumače: Travis Fimel, Klajv Standen, Džeselin Gilsaj, Džeferson Hol, Mod Herst, Torbjon Har, Ajven Kej...

Režija: Majkl Hirst

Nedeljom, RTS 1, oko 23 časa, repriza - ponedeljkom na RTS 1, oko 01.00 sat posle ponoći.

 

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 18. feb 2018, 20:54)
anonymous [neregistrovani]

Emitovanje

Molim vas nastavite sa emitovanjem,serija je predobra!

(sreda, 29. nov 2017, 16:54)
gledalac iz bogate srpske zemlje Srem [neregistrovani]

Bolje bi bilo u 9 recimo

Da pustate seriju a ne tako kasno. Zašto uvek najbolje strane serije i filmovi moraju kasno uvece da budu pušteni,kad ste ionako kupili prava. I tako je na svim ostalim glavnim kanalima u Srbiji. S poštovanjem iz Srema.

(nedelja, 17. sep 2017, 12:29)
anonymous [neregistrovani]

Kasno

Ko je u stanju tako kasno ovu izvrsnu seriju da prati?To je jedna od najboljih serija i trebalo bi da se emituje pre nego što normalan svet ode u krevet.