Jesen bogata serijama

Za bolje raspoloženje u tmurnim jesenjim danima pobrinuo se RTS, spremivši svojim gledaocima bogat serijski program – premijerne sezone već poznatih i omiljenih serija, kao i nove, hit serije.

Na Prvom programu RTS-a, svakog radnog dana emituju se drama o opasnom svetu jedinice NCIS - „Mornarički istražitelji: Los Anđeles" (NCIS: Los Angeles, 2009) - u kome se neprestano odvija hvatanje opasnih i lukavih kriminalaca, koji su pretnja po nacionalnu bezbednost. Pomoću lažnih identiteta i najnaprednije tehnologije, ovaj tim posebno obučenih agenata ide na tajne zadatke rizikujući sopstvene živote da bi priveli mete.

Specijalni agent Dži Kalen (Kris O Donel) je kameleon koji se pretvara u koga god je potrebno da bi se infiltrirao u kriminalno podzemlje. Njegov partner je specijalni agent Sem Hana (LL Kul Džej), bivši pripadnik jedinice SEAL, koji je bio u Avganistanu i Iraku .

RTS će prikazati sve sezone o avanturama specijalnih agenata Dži Kalena i Sema Hana, uključujući i premijernu osmu sezonu.

Od 17. septembra počinje premijerna četvrta sezona popularne serije „Vikinzi" (The Vikings, 2013), inspirisane pričama o vikingu Ragnaru Lodbroku, jednom od najpoznatijih nordijskih mitoloških heroja poznatom po pustošenju Engleske i Francuske. Ona predstavlja Ragnara kao nekadašnjeg farmera, kao prvog koji se proslavio uspešnim pljačkanjem Engleske uz podršku saboraca, svog brata Roloa, sina Bjorna i supruga, ratnice Lagerte i princeze Aslag.

Treća sezona se završava Ragnarovim pohodom na Pariz i povratkom u Kategat. Međutim, kralj je veoma bolestan, a svi su uplašeni kako će se stvari dalje razvijati. Da li će Ragnar sačuvati svoj presto? Ko kuje zaveru protiv njega? Da li će konačno osvojiti Pariz? Odgovore pronađite nedeljom u 23 č, na našem Prvom programu.

Vikendi u septembru, na Drugom programu su rezervisani za skandinavsku krimi-dramu „Plima" (Srping Tide, 2016). Godine 1990. Švedska biva potrešena sadističkim ubistvom mlade trudne žene čiji je život oduzet na ostrvu Nordkoster. Zločin i nakon 25 godina ostaje nerazjašnjen. Mlada istražiteljka i student Policijske akademije, Olivija, dobija da radi na ovom slučaju i postaje potpuno opsednuta da ga reši nakon što sazna da je i njen otac učestvovao u istrazi.

Da bi razrešila zločin morala je da nađe glavnog istražitelja, Toma Stilton, koji sada živi kao beskućnik, izolovan od sveta i ne želi da se podseća i priča o starom životu...
Njihovi putevi se ukrštaju Olivijinim insistiranjem na otkrivanju ubistva, tako započinje njihovo čudno prijateljstvo koje ih približava rešavanju slučaja na plaži, ali ono što će otkriti imaće nezamislive posledice po Oliviju....

Da li će Olivija uspeti u onome što nisu ni njen otac i njegove kolege? Gledajte subotom i nedeljom u 22 časa.

„Dauntonska opatija" (Downton Abbey, 2010-2015), jedna od najgledanijih TV drama, koja je dostigla ogromnu svetsku popularnost krajem septembra stiže na Drugi program. Britanska kostimirana drama, prati živote članova aristokratske porodice Kroli i kompletnog osoblja, sa svim intrigama, zaverama, tajnama, a smeštena na izmišljenom imanju u živopisnom Jorkširu.

Serija je dobila visoke ocene i pohvale kritike, a prvu epizodu je gledalo više od 11 miliona ljudi. Nominovana je za dvadesetsedam Emija, od kojih su četiri bile glavne kategorije, a osvojila je Emi za najbolju miniseriju, najboljeg režisera miniserije i dva Emija za najbolju sporednu glumicu - Megi Smit. Više od sto država otkupilo je emiterska prava. U septembru 2011. Dauntonska opatija je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao serija sa najvišim ocenama kritičara 

Od utorka do petka, na našem Drugom programu u 21 čas.

Po završetku „Plime", početkom oktobra startuje Bi-Bi-Sijeva serija „Nestali" (The Missing, 2014), nominovana za dva Zlatna globusa. Nestanak petogodišnjeg Olivera tokom odmora u Francuskoj pokreće skoro desetogodišnju potragu za njim. Serija nas upoznaje s njegovim ocem Tonijem, koji uz pomoć legendarnog detektiva kreće u opsesivnu potragu za sinom i odgovornima za njegov nestanak...

Svaki korak donosi novi zaokret, a Tonijeva neumorna potraga počne da uništava njegov odnos sa suprugom ali i skoro i čitav njegov život. 

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 20. nov 2017, 19:27)
Gledalac [neregistrovani]

Serije na rts2

Hvala na ovim serijama posebne su .Samo tako nastavite

(utorak, 14. nov 2017, 16:03)
Bixi [neregistrovani]

serije na rts 2

Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo što već duži period pratim serije na RTS 2 u 22 h subotom i nedeljom. Ne bih znala da kažem koja serija od koje je bolja. Samo nastavite, nadam se da ce ih još biti. A moglo bi malo više evropskih filmova da bude.Poz

(sreda, 01. nov 2017, 17:21)
anonymous [neregistrovani]

BBC

Pustite jos serija u produkciji BBC-a jer to zaista vredi gledati!

(petak, 22. sep 2017, 17:10)
anonymous [neregistrovani]

Raznovrsnost

Malo raznovrsnosti nije na odmet, postoje i drugi koji prave serije, ne samo Holivud.

Juzna Koreja pravi jako dobre drame, ne bi bilo lose uvrstiti neku u program.