nedelja, 21. dec 2014. | Izaberite pismo: Ћирилица 

Naslovna > RTS > RTS predstavlja > Emisije > Balkanskom ulicom

nedelja, 09. okt 2011, 13:30 -> 13:28

Balkanskom ulicom

"Balkanskom ulicom" beleži jubilarnih 10 godina emitovanja.

U novom ramu za stare slike.

U jubilarnu desetu sezonu emitovanja, od 9. oktobra, emisija Balkanskom ulicom na Prvom programu RTS-a, u svoj standardni termin, nedeljom od 13 časova i 30 minuta, ulazi u malo izmenjenom ruhu. Od ove sezone pred gledaoce RTS Balkanskom ulicom emituje se iz studija u Košutnjaku, a gosti će biti oni koji su u proteklih 10 godina dali najupečatljivije intervjue i oni koje je Vesna Dedić čitavu deceniju čekala.

Atmosferu ulice kojom se sa železničke stanice dolazi u Beograd, sa koferom punim planova i snova za osvajanje velikog grada, dočaraće nova scenografija, novi ambijent kao "novi ram za stare slike", kako kaže autorka emisije Vesna Dedić.

vesna dedic.jpg
Vesna Dedić. Foto Pres RTS Slobodan Sarić

Emisija i dalje ostaje portretski intervju u kojem gosti, čuvena imena umetnosti, sporta, politike, novinarstva i drugo pričaju svoju životnu priču, iskreno i emotivno, ističe Vesna Dedić. Studio i scenografija su tu da emisiju malo umiju i da pomognu da gledaocima emitujemo i vredne snimke iz bogate arhive Televizije Beograd na upečatljiviji način. Radujem se susretu sa ličnostima koji su mi do sada dali intervjue na koje su gledaoci emotivno reagovali, a radujem se i što su pristali na razgovor oni čiji sam pristanak čekala skoro deset godina. Ovim televizijskim pričama, intervjuima, želim da dočaram stihove iz pesme "Tražim ulicu za svoje ime" u kojima pesnik, na pitanje "dok je istorija trajala, šta sam ja radio" daje najednostavniji i najlepši odgovor: "Prosto sam voleo tebe".

Dobro poznati segment emisije u kojem gosti pričaju o trenucima kada su sreću i tugu delili u kafani, biće upotpunjen pevačima koji će "a capello", ili uz pratnju jednog instrumenta, pevati gostima njihove omiljene kafanske balade.

Autor emisije: Vesna Dedić

1
komentari broj komentara 1 | cwpošalji komentar
(ponedeljak, 02. apr 2012, 22:05)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

kurtovic vanja

super emisija uglavnom gosti i voditeljka cuvaju sarm i duh starog beograda.onakvog kakvim ga,moja generacija rodjenih beogradjana nazalost nije dozivela.

1
1