Balkanskom ulicom

"Balkanskom ulicom" beleži jubilarnih 10 godina emitovanja.

U novom ramu za stare slike.

U jubilarnu desetu sezonu emitovanja, od 9. oktobra, emisija Balkanskom ulicom na Prvom programu RTS-a, u svoj standardni termin, nedeljom od 13 časova i 30 minuta, ulazi u malo izmenjenom ruhu. Od ove sezone pred gledaoce RTS Balkanskom ulicom emituje se iz studija u Košutnjaku, a gosti će biti oni koji su u proteklih 10 godina dali najupečatljivije intervjue i oni koje je Vesna Dedić čitavu deceniju čekala.

Atmosferu ulice kojom se sa železničke stanice dolazi u Beograd, sa koferom punim planova i snova za osvajanje velikog grada, dočaraće nova scenografija, novi ambijent kao "novi ram za stare slike", kako kaže autorka emisije Vesna Dedić.

Emisija i dalje ostaje portretski intervju u kojem gosti, čuvena imena umetnosti, sporta, politike, novinarstva i drugo pričaju svoju životnu priču, iskreno i emotivno, ističe Vesna Dedić. Studio i scenografija su tu da emisiju malo umiju i da pomognu da gledaocima emitujemo i vredne snimke iz bogate arhive Televizije Beograd na upečatljiviji način. Radujem se susretu sa ličnostima koji su mi do sada dali intervjue na koje su gledaoci emotivno reagovali, a radujem se i što su pristali na razgovor oni čiji sam pristanak čekala skoro deset godina. Ovim televizijskim pričama, intervjuima, želim da dočaram stihove iz pesme "Tražim ulicu za svoje ime" u kojima pesnik, na pitanje "dok je istorija trajala, šta sam ja radio" daje najednostavniji i najlepši odgovor: "Prosto sam voleo tebe".

Dobro poznati segment emisije u kojem gosti pričaju o trenucima kada su sreću i tugu delili u kafani, biće upotpunjen pevačima koji će "a capello", ili uz pratnju jednog instrumenta, pevati gostima njihove omiljene kafanske balade.

Autor emisije: Vesna Dedić

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 02. apr 2012, 22:05)
anonymous [neregistrovani]

kurtovic vanja

super emisija uglavnom gosti i voditeljka cuvaju sarm i duh starog beograda.onakvog kakvim ga,moja generacija rodjenih beogradjana nazalost nije dozivela.