Kviz serija "TV Slagalica"

Nova sezona - 61. ciklus.

Kviz serija "TV Slagalica" priprema novu sezonu serijala, u 61. ciklusu.

Omiljeni televizijski kviz RTS-a, posle 4200 emisija i 15 godina trajanja, ulazi u novu sezonu sa novim kviz iznenađenjima i starim proverenim igrama.

Prijave i zadaci za buduće takmičare mogu se preuzeti sa našeg sajta i sa rešenjima poslati na email adresu slagalica@mail.com

broj komentara 218 pošalji komentar
(utorak, 14. apr 2015, 19:40)
Bogomi Mijatović [neregistrovani]

Slagalica, 14. april 2015.

Poštovani,

Veoma često u pitanjima iz muzike potkradaju vam se greške. Jedna i večeras: Divlje jagode nisu sarajevski bend. Sead Lipovača i još nekoliko članova su iz Bihaća, a grupa je nastala u Zagrebu, gde joj je i danas sedište. 

(četvrtak, 19. mar 2015, 21:57)
zk [neregistrovani]

Asocijacije

Poštovani,
Redovno pratim slagalicu i imam predlog za drugačiji način obeležavanja polja u asocijacijama. Moj predlog je da polja budu obeležena vokalima AEIO jer na taj način teže može doći do zabune kod igrača prilikom otvaranja polja. Želim Vam uspeh u daljem radu.

(utorak, 10. mar 2015, 18:07)
Милан [neregistrovani]

Примедбе и предлози

Редовно пратим слагалицу,самим тим ми се и допада.Међутим већ одавно ми смета што већина кандидата чита слова у асоцијацијама А,Б,В,Г као латинична тј.А, БЕ,ВЕ,ГЕ и поред упорног исправног изговора водитељки.
То је несхватљива некултура према властитом писму,чак и код неких победника.Предлажем да кандидати којима није у навици или су заборавили да слова читају исправно,не могу да учествују у Слагалици па чак да им се одузимају бодови кад начине ту грешку,јер то није мала грешка у квизу знања каква је Слагалица.
Када смо код знања предлажем да десет питања обухвати више домаћу историју,културу и личности.
Захваљујем на пажњи.

(utorak, 24. feb 2015, 14:06)
anonymous [neregistrovani]

asocijacije

Imam predlog za "vreme za razmisljanje". Mislim da svaki takmicar treba da ima "svoje vreme" za razmisljanje, tako bi se izbeglo da neki takmicar sa prednoscu ceka da vreme "istekne". Kada jednom takmicaru "istekne" njegovo vreme, drugi takmicar u okviru svog vremena moze da odgovara bez "otvaranja polja" do isteka svog vremena.
Pozdrav.

(nedelja, 15. feb 2015, 09:49)
Jasna [neregistrovani]

Muzika u pozadini

Želim da se nadovežem na komentar koji je ostavio Vedran.
Ovom prilikom pozivam sve koji imaju isto mišljenje, da se pridruže u apelu da se muzika utiša.
Smatram da isto mišljenje dele milioni poštovalaca ovog super-kviza. Nadam se da će neko poslušati ove komentare.
Molim vas da muziku prilagodite kako bi mogli da čujemo i pitanja i odgovore i naravno, da mi kraj malih ekrana možemo da rešavamo zadatke, a da nas ne ometa previše glasna muzika.
Sve pohvale za kviz i samo tako nastavite!

(petak, 30. jan 2015, 19:51)
marina [neregistrovani]

bodovanje

kviz je super! ali nazalost u danasnjoj emisiji ostavili ste igraca na plavom polju bez boda u igri(ko zna zna) na pitanje : korijander biljka, zivotinja ili organizam.

(utorak, 27. jan 2015, 20:19)
Vedran [neregistrovani]

Kviz "Slagalica"

Mislim da je Vaš kviz izuzetno dobar, i skoro redovno pratim svaku emisiju. Jedino bih Vas zamolio da, ako je moguće, malo utišate muziku koja se čuje u pozadini tokom igara, pošto je nekad nemoguće čuti voditelja i takmičare zbog te muzike. Srdačan pozdrav

(subota, 31. maj 2014, 19:23)
Marina [neregistrovani]

31. maj

Može li neko da mi kaže kako se zove crveni takmičar iz emisije koja je upravo emitovana? Ime mu je Jovica, nisam videla početak, pa sam propustila prezime.

(subota, 31. maj 2014, 17:15)
dragana [neregistrovani]

dragana

volela bi da ucestvujem u kvizu slagalica

(utorak, 27. maj 2014, 17:46)
anonymous [neregistrovani]

Molim za odgovor

Da li je potrebno rešiti sve testove ili samo jedan??