Kasl

Na zahtev gledalaca Javnog servisa, biće reprizirana američka hit televizijska serija "Kasl", snimljena u produkciji "Ej-Bi-Sija".

Jedna od najpopularnijih serija u 2009. godini u Americi prati priču Nejtan Filiona kao Ričarda Kasla, poznatog pisca krimi romana i misterija, koji je u svojoj poslednjoj knjizi ubio glavnog junaka.

Nije ni bio svestan da zbog toga izvesno vreme neće imati inspiraciju i da neće moći da piše. Ipak, to mu ostavlja dovoljno vremena da se u životu pozabavi drugim stvarima u kojima će eventualno dobiti inspiraciju.

U jednom trenutku njujorška policija poziva Kasla na informativni razgovor zbog jednog ubistva koje je počinjeno po scenariju iz njegove knjige.

Stana Katić glumi detektivku Kejt Beket, koja radi na tom slučaju i ujedno tumači glavnu ulogu pored Nejtana Filiona. Kasl, ubrzo postaje veoma zainteresovan za gospođicu Beket kao potencijalnog glavnog lika u njegovoj novoj knjizi.

Naime, ona je savršena građa za njegov novi lik jer kao vrhunska detektivka olako rešava najteža ubistva.

Kasl bez dugog razmišljanja preuzima Beketovu za novog glavnog junaka svoje knjige, kao "Nikki Heat".

Beketova, inače strastveni čitalac njegovih romana, najpre odbija da Kasl baci senku i objavi neke njene slučajeve, ali kasnije prepoznaje ponudu kao koristan resusrs u rešavanju misterioznih zločina. Serija Kasl je mešavina drame, komedije, akcije, sa povremenim romantičnim scenama.

Nejtan Filion je Ričard Edgar Rik Kasl - jedan od najprodavanijih pisaca kriminalističkih misterija. Rođen je kao Ričard Aleksander Rodžers, ali dodao srednje ime Edgar opčinjen likom i delom Edgara Alana Poa.

Stana Katic, poreklom iz Dalmacije, ali rodjena Kanađanka, je Kejt Beket. Ona je visoko rangirana inspektorka njujorške policije zadužena za najteže krvne delikte.

Njen posao nije nimalo lak i prijatan, ali ga je zavolela jer je njena majka ubijena pod nerazjašnjenim okolnostima.

Tu su i njeni brojni saradnici, detektiv Havijer Esposito koji uvek ima spremljen ciničan komentar na račun Beketove, zatim odličan detektiv Kevin Rajan, njena desna ruka, koji ne samo da joj pomaže u poslu, već je i u privatnom životu drži na zemlji.

Zatim doktorka Leni, stručnjak za autopsiju i takođe njena bliska prijateljica, kojoj Beketova može bezuslovno da joj se poverava. Leni je ključna osoba koja balansira između Ričarda Kasla i Kejt.

Naravno, tu je Roj Montgomeri, šef njijorške policijske stanice, koji je očaran time koliko je Kejt posvećena poslu, divi se kako njena svaka istraga teče glatko, ali ujedno i zabrinut, kada pojedine slučajeve shvata previše lično.

Sa druge strane Ričard Kasl ima ćerku Aleksis koja je u brojnim situacijama prikazana kao odgovornija ličnost od njenog oca koji očajnički juri novog lika za svoj roman.

Ona je praktično osoba kojoj Kasl neizmerno veruje, u pojedinim sutuacijama, kada ni sam ne zna kuda istraga dalje vodi, konsultuje se sa Aleksis najčešće o tome šta bi mogli da budu motivi ubice.

Tu je i njegova majka Marta Rodžers, brodvejska glumica koja živi zajedno sa njima. Ona mu je od velike pomoći jer je praktično izvla na put njegovu ćerku kroz turbulentne tinejdžerske godine, ali istovremeno vodi veoma aktivan društveni život za njene godine.

broj komentara 36 pošalji komentar
(nedelja, 02. dec 2012, 00:53)
saska [neregistrovani]

serija kasl

nadam se da cete nekad u buducnosti prikazati nastavak 3 i ostale sezone ove divne ljubavno krimi serije, jako sam volela da je gledam.

(subota, 28. jul 2012, 12:42)
anonymous [neregistrovani]

Castle

E kako gledas seriju "Kasl" preko neta sa prevodom na srpski ?! Ako gledas molim te kazi mi sta kucas ?!

(subota, 28. jul 2012, 12:13)
anonymous [neregistrovani]

Castle

Da li cete prikazivati 3 i 4 sezonu ??? I ako hocete kada cete je prikazivati ?! Serija je stvarno extra !!!

(ponedeljak, 21. maj 2012, 23:12)
anonymous [neregistrovani]

4. sezona

Ja pratim seriju na netu, ali vise volim da gledam serije na TV-u. RTS, u Americi se zavrsila 4. sezona, i pocinje u Septembru, ajde odkupite prava, i stavite u neko normalno vreme (npr. posle dnevnika, jednom nedeljno). Pozz

(ponedeljak, 07. nov 2011, 23:01)
anonymous [neregistrovani]

Kasl

Bilo bi lepo da ponovo krene ova interesantna serija. Posebno su zanimlji odnosi i razgovori izmedju likova u seriji. Pozdrav i poziv RTS-u za ponovno emitovanje!

(nedelja, 03. apr 2011, 14:44)
anonymous [neregistrovani]

kasl

molim vas da li mozete da pustite ponovo toliko mi s e dopada kasl da gledam i reprizu molim vas

(sreda, 09. mar 2011, 17:57)
anonymous [neregistrovani]

Castle

bilo bi extra ako bi prikazali jos epizoda :)

(utorak, 08. mar 2011, 00:37)
anonymous [neregistrovani]

ti

serija je extra!!!!

(utorak, 08. mar 2011, 00:04)
KASL ! [neregistrovani]

Da was pitam.

Posto je serija ekstra zasto ste odkupili i emitowali samo dwe sezone dajte pustite jos serija je naj.naj znaci naj

(ponedeljak, 07. mar 2011, 16:53)
anonymous [neregistrovani]

Odgovor

Treca sezona se jos prikazuje u Americi, mislim da su stigli do 18 epizode. Zavrsava se u aprilu i tek posle toga mozemo da se nadamo da ce otkupiti i trecu sezonu.