Letnji bioskop na RTS-u

"Letnji bioskop" sa filmovima za sve generacije ponovo se vraća u vaše domove. Treću godinu zaredom, tokom jula i avgusta na Prvom programu RTS-a, svakog radnog dana, u terminu 13.30 časova moći ćete da gledate igrane i dugometražne filmove za sve uzraste.

Na programu ovogodišnjeg Letnjeg bioskopa biće emitovano pedesetak vaših omiljenih igranih i animiranih filmova.

Letnji bioskop počinje 1. jula filmom Robinson Kruso, koji je snimljen prema istoimenom romanu Danijela Defoa. Autobiografska priča o engleskom brodolomcu koji je proveo 28 godina na pustom ostrvu na kojem je doživeo razne pustolovine.

Na programu Letnjeg bioskopa su najpopularniji Diznijevi filmovi, poput priče o zecu koji je nepravedno osuđen za ubistvo detektiva, Ko je smestio zeki Rodžeru, zatim nezaboravne Meri Popins i avanture Povratak u Oz.

Tokom letnjeg raspusta, biće prikazani i filmovi novije Diznijeve produkcije: Diznijev klinac, Put slave, nova verzija Eni, Dve dame i šampion, igrani film o dve bake koje, iako su već odavno u penziji, pokušavaju da dokažu da se još uvek na njih može računati.

Na programu Letnjeg bioskopa je nastavak košarkaškog hita iz 2002. godine, Niko kao Majk koji govori o pohodu na titulu Kralja betona. Džerom Dženkins Mlađi je niski ulični košarkaš sa velikim snom - željom da dominira otvorenim terenima.

Nedovoljno visok, nekoordinisanih pokreta i definitivno nedovoljno brz, Džerom ne uspeva da pridobije poštovanje svojih saigrača na terenu, sve dok ne otkrije tajanstven par patika košarkaške legende Majkla Džordana, koje mu daju moć da u stvarnost pretoči svoje snove o pobedi.

Dok Džeroma novootkriveni talenti šalju vrtoglavom brzinom u sam vrh carstva ulične košarke, a njegov sve veći ego zasenjuje mladalačka čula, porodica superzvezde ulične košarke i prijatelji dobijaju zadatak da mu pokažu šta zaista znači biti pobednik na terenu, kao i van njega.

Letnji bioskop prikazuje i neverovatno zabavnu filmsku priču Doktor dulitl o ćerki veterinara koja otkriva da, kao i njen otac, poseduje moć da razgovara sa životinjama.

Krajem jula, na programu je domaći film u režiji Marka Kostića, Princ od papira, tipičan porodični film o sazrevanju, odnosu mladih prema odraslima, ali i o važnosti opredeljivanja malih i velikih prema dobru i zlu.

Princ od papira za celu porodicu

Film je namenjen celoj porodici, jer je u pozadini priče društvo u kojem su politika i kriminal tako čvrsto isprepleteni da ne mimoilaze ni naizgled finu građansku porodicu u kojoj odrasta, kao predstavnik novih naraštaja, glavna junakinja.

Tokom letnjeg raspusta, gledaćete animirani film Artur i Minimoji, snimljen prema istoimenom romanu Lika Besona. Priča o dečaku Arturu koji, pokušavajući da spase kuću svoje bake od agenta za izgradnju, ulazi u neobičnu zemlju vilenjaka visokih samo nekoliko milimetara koji žive u bašti njegove bake.

Samo dan kasnije, biće prikazan film Pinokio, čuvenog italijanskog komičara i oskarovca Roberta Beninjija. Osim režiranja, Beninji je prihvatio i ulogu u ovom filmu.

Uprkos savetima plave vile i ljubavi njegovog oca Đepeta, Pinokijev znatiželjni duh tera ga u nove divlje avanture.

Do kraja avgusta, na Prvom programu RTS-a, biće prikazani filmovi: Pokemon heroji, Mama fudbalski mag, Popaj, Oliver Tvist, nekoliko delova nezaboravnih Nindža Kornjača, Žena soko, zatim Gepard devojke, Haklberi Fin, Antarktik okovan ledom, Mapeti čarobnjaka iz Oza, Povratak kući, Beli očnjak, oba dela Priče o igračkama, domaća ostvarenja Lajanje na zvezde i Čavka i još mnogo zanimljivih filmskih hitova koji će, u najtoplijem delu dana, biti pravo osveženje za najmlađe.

Trajanje Letnjeg bioskopa poklapa se sa letnjim raspustom i završava se krajem avgusta.

Letnji bioskop
broj komentara 72 pošalji komentar
(utorak, 16. jun 2015, 18:38)
Iva [neregistrovani]

Letnji bioskop

Da li ce 2015.godine biti letnji bioskop?

(petak, 26. jul 2013, 19:51)
isidora isailovic [neregistrovani]

filmovi

dali mozete da pustite neki film u kome je devojcica glavni lik,i ako moze reprizu filma VESTICA LILI 2.Hvala u napred :)

(ponedeljak, 22. jul 2013, 18:47)
anonymous [neregistrovani]

Pesma

Kako se zove pesma koja je koriscena za ovo?

(ponedeljak, 22. jul 2013, 15:55)
Tea [neregistrovani]

Odgovor

Ime filma je Podigni glas. :)

(sreda, 17. jul 2013, 14:26)
anonymous [neregistrovani]

:)

zasto danas nema filma?

(sreda, 10. jul 2013, 14:22)
anonymous [neregistrovani]

BU

jel mogu nekako da dobijem raspored prikazivanja filmova? hvala unapred!!!

(subota, 06. jul 2013, 19:08)
Andjela [neregistrovani]

Ime filma

jer moze neko da mi kaze kako se zove film koji je bio prosle godine na rts za letnji bioskop? Radi se o devojcici koja ide na muzicku akademiju za to znaju majka i tetka a otac slucajno saznaje. Na akademiji se zaljubljuje itd ...

Hvala unapred !!

(utorak, 02. jul 2013, 11:47)
beatris [neregistrovani]

filmovi

molim vas da pustite ponovo die wilden kerle, higf school musical, i obavezno rock kamp. hvala unapred

(ponedeljak, 24. jun 2013, 12:52)
lidija [neregistrovani]

serije

Pustite seriju Bouns umesto Mesto zlocina Njujork. Moze i Alias...

(sreda, 19. jun 2013, 14:24)
anonymous [neregistrovani]

Obavezno!!!

Molim vas pustite Alvin i veverice sve delove...to je super deciji film a mogu i odrasli da ga gledaju! Hvala u napred