Serija "Moj rođak sa sela"

Moj rođak sa sela je jedna od najgledanijih serija u 2008. godini.

Ovo je dramska serija sa puno humora i topline, zanimljivih likova i ljudskih odnosa čije je mesto događanja uglavnom selo, lepo i slikovito kroz sva četiri godišnja doba, a glavni lik joj je, kako bi rekao njen pisac - sama Srbija. Ona je i lepa i ružna, i smešna i tužna, zavisno od ugla gledanja pojedinih junaka serije na sebe i druge, svoje i tuđe probleme.

To je priča o nama danas, tačnije 2001. godine, posle svih naših pojedinačnih i zajedničkih lomova koji su se odrazili na porodicu, brak, pojedinca, društvo, stare i mlade, priča koja se plete punom snagom, bilo da je reč o onima koji su sa sela došli u grad ili onima koji u selu traže pribežište.

Vešto izbegavajući opšta mesta i idealizaciju seoskog života, ali i podsmevanje, ova serija sa toplinom vodi dve paralelne priče: jedna je priča porodice Malešević, a druga njihovog rođaka, mladog obaveštajca Vranića koji se razočaran iznenada vraća u zavičaj.

Ova dva toka dodiruju se tankom rođačkom niti, igrom slučaja i raznih nepredviđenih okolnosti na koje su ovi ljudi posle svega navikli, tako da nikada nijednom situacijom nisu ni zatečeni ni iznenađeni, već uporni i žilavi, sa puno snage, duha i humora, doprinose životu koji se odvija, jači od svih ideologija, ratova, nesreća i iskušenja.

Igraju: Vojin Ćetković, Dragan Jovanović, Dubravka Mijatović, Tanasije Uzunović, Nebojša Glogovac, Ljubinka Klarić, Suzana Lukić, Lazar Dubovac, Dušanka Stojanović, Jadranka Jovanović, Vjera Mujović i drugi.

Prema scenariju Radoslava Pavlovića, seriju je režirao Marko Marinković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво