Serija "Moj rođak sa sela"

Moj rođak sa sela je jedna od najgledanijih serija u 2008. godini.

Ovo je dramska serija sa puno humora i topline, zanimljivih likova i ljudskih odnosa čije je mesto događanja uglavnom selo, lepo i slikovito kroz sva četiri godišnja doba, a glavni lik joj je, kako bi rekao njen pisac - sama Srbija. Ona je i lepa i ružna, i smešna i tužna, zavisno od ugla gledanja pojedinih junaka serije na sebe i druge, svoje i tuđe probleme.

To je priča o nama danas, tačnije 2001. godine, posle svih naših pojedinačnih i zajedničkih lomova koji su se odrazili na porodicu, brak, pojedinca, društvo, stare i mlade, priča koja se plete punom snagom, bilo da je reč o onima koji su sa sela došli u grad ili onima koji u selu traže pribežište.

Vešto izbegavajući opšta mesta i idealizaciju seoskog života, ali i podsmevanje, ova serija sa toplinom vodi dve paralelne priče: jedna je priča porodice Malešević, a druga njihovog rođaka, mladog obaveštajca Vranića koji se razočaran iznenada vraća u zavičaj.

Ova dva toka dodiruju se tankom rođačkom niti, igrom slučaja i raznih nepredviđenih okolnosti na koje su ovi ljudi posle svega navikli, tako da nikada nijednom situacijom nisu ni zatečeni ni iznenađeni, već uporni i žilavi, sa puno snage, duha i humora, doprinose životu koji se odvija, jači od svih ideologija, ratova, nesreća i iskušenja.

Igraju: Vojin Ćetković, Dragan Jovanović, Dubravka Mijatović, Tanasije Uzunović, Nebojša Glogovac, Ljubinka Klarić, Suzana Lukić, Lazar Dubovac, Dušanka Stojanović, Jadranka Jovanović, Vjera Mujović i drugi.

Prema scenariju Radoslava Pavlovića, seriju je režirao Marko Marinković.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 18. dec 2012, 21:18) - Racic [neregistrovani]

Moj rodjak sa sela

Dragoljub Ilic je kompozitor.

(sreda, 26. jan 2011, 17:12) - anonymous [neregistrovani]

prevod

odlicna serija. nadam se da ce uskoro biti prevedena na strane jezike. trebalo bi dozvoliti da nas svet upozna. lepa je nasa srbija. pokazimo lepotu srbije svetu.

(nedelja, 02. jan 2011, 14:27) - LJubisa Mihajlovic [neregistrovani]

-moj rodjak sa sela-

Ko je napisao muziku (uvoddnu spicu),za seriju ;moj rodjak sa sela;. HVALA!

(četvrtak, 20. maj 2010, 03:41) - anonymous [neregistrovani]

Malisa

Malisu bi svaka majka pozelela za zeta!!!

(petak, 30. apr 2010, 01:53) - anonymous [neregistrovani]

Hocemo jos!!!

Kada ce nastavak?