Milica Milisavljević Dugalić u Etnografskom muzeju

21.juna 2017. godine u Etnografskom muzeju Milica Milisavljević Dugalić održala solistički koncert

   

    U prepunoj dvorani Etnografskog muzeja u Beogradu održan je solistički koncert Milice Milisavljević Dugalić koja je Svetski dan muzike proslavila zajedno sa brojnim ljubiteljima tradicionalne muzike.

    Milica je koncert počela pesmom, "Karanfile cveće moje" što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom, a zatim su se nizali biseri kosmetske muzike : " Svu noć mi biljbilj prepeva ", " Oj, jabuko zeleniko ", " Marijo deli bela kumrijo " da bi na prve taktove pesme       " Udade se Jagodo " publika iz sveg glasa zapevala sa Milicom  a nastavila je da peva sa njom do kraja koncerta.

    Na kraju koncerta Milica je premijerno izvela pesmu iz okoline Peći  " Tuđa zemljo ". Svojom interpretacijom , ove divne pastorale prisutnoj publici su zasuzile oči. Prezadovoljna publika je ovacijama  tražila bis , pa je Milica i sama ponesena emocijom produžila koncert i krunisala ga pesmom " Vidovdan ".

 

    Milicu su na koncertu podržali prijatelji i kolege iz sveta muzike, književnosti, glume, a posebnu podršku su joj pružile kolege iz njene matične kuće PGP RTS , na čelu sa Rukovodiocem Radmilom Cvijovićem.

Milica je uz pratnju orkestra, koji su činili : Dejan Aksić, Vladan Lazić, Aleksandar Petrović - Hugo i Miroljub Todorović - Džimi svim prisutnima u Etnografskom muzeju priredila dan za pamćenje.

FOTO: Goran Zlatković

broj komentara 0 pošalji komentar