Promocija i koncert

Ansambl Ratislav Blagojević i Gledanice, 15.marta održaće promociju CD-a 6.aprila koncert u Beogradu

U produkciji PGP RTS objavljen je prvi CD ansambla Ratislav Blagojević i Gledanice " Gledaj me gledaj ", sa 12 pesama tradicionalne narodne muzike među kojima se nalazi i nekoliko kompozicija koje do sada nisu snimane a nema ih ni u arhivi Radio Beograda.

Izbor kompozicija na najbolji mogući način predstavlja tradicionalnu narodnu muziku, različite muzičke regione, a višeglasno pevanje i specifični aranžmani odabranim pesmama daju jednu novu dimenziju. O tome govore i dve recenzije koje su navedene na CD-u i knjižici od 24 strane koja ide uz njega, a recezenti su doajeni narodne muzike Branko Belobrk i Radoslav Graić.

Za 15.mart u 13 sati u Kamenoj sali Radio Beograda je zakazana promocija ovog po mnogo čemu jedinstvenog CD-a, a kao kruna dvogodišnjeg rada ansambla i objavljivanja prvog CD-a biće koncert u dvorani Kolarčeve zadužbine zakazan za 6. april u 20 sati, na kome će se ansambl Ratislav Blagojević i Gledanice predstaviti publici sa 30 odabranih kompozicija. Pored ansambla Gledanice na sceni će biti i orkestar sastavljen od članova Velikog narodnog orkestra RTS-a i Narodnog  ansambla koje će predvoditi Ratislav Blagojević, osnivač, aranžer i umetnički rukovodilac ansambla Gledanice.Obe manifestacije će imati specijalne goste, najeminentnije muzičke stvaraoce koje Srbija trenutno ima.

broj komentara 0 pošalji komentar