Četiri decenije trajanja Merime Njegomir

Promocija kompakt diska "Po rastanku" u izdanju PGP RTS-a i najava obeležavanja velikog jubileja Merime Njegomir koncertom u Centru "Sava", u Radio-televiziji Srbije na jednom mestu okupila je veliki broj novinara i prijatelja prve dame autenične srpske pesme.

Promocija kompakt diska „Po rastanku" u izdanju PGP RTS-a i najava obeležavanja velikog jubileja Merime Njegomir koncertom u Centru „Sava", u Radio-televiziji Srbije na jednom mestu okupila je veliki broj novinara i prijatelja prve dame autenične srpske pesme.
Merima Njegomir slavi jubilej - četiri decenije uspešnog i doslednog rada na negovanju starogradskog i izvornog zvuka. Za 40 godina rada, Merima Njegomir je okupila brojnu slušalačku publiku i verne fanove koji vole dobru pesmu. U ovoj godini jubileja, Merima Njegomir će održati koncert 16.marta u Sava Centru pod nazivom „Pesme mog života" gde će sa brojnom publikom, svečano obeležiti ovaj jubilej i upisati se zajedno sa njima u muzički spomenar za sva vremena. Uz brojne goste iznenađenja i očekivani štimung, za koji su zaduženi "majstori dobre pesme", biće ovo i prilika za promociju najnovijeg kompakt diska u izdanju PGP RTS -a "Po rastanku"".

 

-Umesto da pevam, sada treba da govorim, a to je najteže jednom muzičaru-istakla je Merima Njegomir danas na promociji.- Obeležavanje četiri decenije rada ispostavilo se kao najteži mogući zadatak do sada u mojoj karijeri. Sa svojim brojnim prijateljima, uspela sam da ga privedem kraju, uz čak dva nova izdanja za moju drugu kuću PGP RTS. Hvala svima, a posebno mojoj porodici koji su mi bili i ostali podrška u najvažnijim trenutcima.
Najpoznatije pesme Merime Njegomir publika će imati priliku da čuje uz podršku Narodnog orkestra Miše Mijatovića, umetničkog ansambla Ministarstva odbrane RS "Stanislav Binički", akademskog hora "Obilić" AKUD "Branko Krsmanović" uz dirigentsku palicu Darinke Matić- Marović.

Za preko 40 godina na estradnoj sceni - Merima Njegomir postala jesinonim za univerzalnu, kvalitetnu narodnu muziku koja odgovara svim ambijentima, muzičkim ukusima i željama! Izvorna narodna muzika, sevdalinke, rusko-ciganska i etno, čak i kineska narodna muzika... samo su deo repertoara Merime Njegomir. 

Na promociji u Radio-televiziji Srbije o Merimi, o njenom radu i pesmama govorili su Dragan Ilić, odgovorni urednik PGP RTS-a, Milutin Popović Zahar, kompozitor većine njenih pesama, načelnik umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Republike Srbije, potpukovnik Stanislav Stojiljković, Milan Lazović, urednik kulturno-umetničkog programa, reditelj programa Željko Ajdačić u ime Kulturno prosvetne zajednice Beograd i drugi prijatelji i pokrovitelji koncerta Merime Njegomir.

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 25. okt 2012, 10:38) - anonymous [neregistrovani]

Zahvala Merimi

Hvala na vernosti publici koja voli prave pesme ovog dela Balkana.Srecno i dugovecno.

(nedelja, 22. apr 2012, 17:40) - Tonu iz Kacareva USA [neregistrovani]

tonypavlovski@yahoo.com

Vrlo lepo--samo produzite tako.