Voditelji sa iskustvom

Anke Engelke, Judit Rakers i Štefan Rab, poznata televizijska lica u Nemačkoj, biće voditelji najvećeg evropskog muzičkog takmičenja Pesma Evrovizije koje se ove godine održava u Diseldorfu od 10. do 15. maja.

Voditelji Evrovizije 2011. u Diseldorfu biće TV zvezda Štefan Rab, glumica Anke Engelke i voditeljka nemačkih vesti Judit Rakers, saopštio je nemački javni servis NDR.

Engleke je rođena u Montrealu u Kanadi i govori tri jezika nemački, engleski i francuski i vodila je nekoliko poznatih emisija na nemačkim televizijama. Poznata je po svom šarmu i istančanom smislu za humor zbog čega je i omiljena u Nemačkoj.

Rab je već četiri puta učestovao na Pesmama Evrovizije kao kompozitor1998, 2000. je izvodio pesmu koju je komponovao, 2004. je takoše bio kompozitor i tekstopisac.  Mentor je prošlogodišnje pobednice Lene.  U nekoliko navrata Rab je istakao da je ovom ponudom za ulogu voditelja finala takmičenja ostvario svoj profesionalni san. Široj javnosti u Nemačkoj je poznat  kao prezenter zabavnih emisija noćnog programa na privatnom kanalu Proziben.

Rakers je jedna od zaštitnih lica ARD televizije i nemačkoj javnosti je poznata kao prezenter centralnih informativnih emisija.

broj komentara 0 pošalji komentar