Generalna proba drugog polufinala i glasanje žirija

Nakon prvih deset učesnika koji su sinoć obezbedili prolaz u finale 62. Evrosonga, večeras je generalna proba drugog polufinala u kojem glasa stručni žiri, a Srbija nastupa prva.

Večerašnji termin, 21 sat po centralnoevropskom vremenu, rezervisan je za stručni žiri, koji će drugo polufinale pratiti direktno iz "Međunarodnog izložbenog centra" u Kijevu, i glasati za pesme. Drugi polufinalni šou pratiće žiri iz 21 zemlje - 18 zemalja koje učestvuju u polufinalu, i tri zemlje koje su direktne učesnice finala, ali imaju pravo glasa u drugoj polufinalnoj večeri.

Srbiju će ocenjivati stručni žiri iz svih 17 zemalja koje učestvuju u drugom polufinalu, kao i tri zemlje stalne učesnice finala - Nemačka, Francuska i domaćin, Ukrajina. Predstavnica Srbije Tijana Bogićević sa pesmom "In Too Deep" odlukom organizatora dobila je čast da otvori drugo polufinale, pa će nastupiti pod rednim brojem 1. Šou će biti identičan onom koji će sutra, u istom terminu, pratiti gledaoci u direktnom prenosu širom Evrope i sveta.

Nakon dve probe na bini, dve zvanične konferencije za medije i intervjua koje je naša predstavnica dala mnogobrojnim predstavnicima medija iz čitavog sveta, utisci su veoma pozitivni.

Kovertirani glasovi koje žiri večeras bude dodelio učesnicima drugog polufinala, a koji čine 50% ukupnih glasova koje jedna zemlja dodeljuje, biće sutra dodati glasovima publike, i tek nakon toga, ovogodišnji voditeljski trio Evrosonga proglasiće 10 najbolje rangiranih zemalja iz drugog polufinala, koje nastavljaju da se takmiče za pobednika Pesme Evrovizije 2017. godine. Oni će se pridružiti zemljama iz prvog polufinala koje su se plasirale u finale: Moldavija, Azerbejdžan, Grčka, Švedska, Portugal, Poljska, Jermenija, Australija, Kipar i Belgija.

Drugo polufinale Radio-televizija Srbije direktno će prenositi na Prvom i Satelitskom programu, u četvrtak, 11. maja, od 21.00.

Komentator prenosa: Duška Vučinić

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 11. maj 2017, 21:34)
anonymous [neregistrovani]

Glasanje

Kako da glasam za Tijanu iz Svice

(četvrtak, 11. maj 2017, 14:06)
ana [neregistrovani]

Sve najbolje

Puno srece Tijani i puno glasova za ovu lepu pesmu!

(sreda, 10. maj 2017, 18:11)
anonymous [neregistrovani]

Puno srece Tijani sutra 11.maja u II polufinalu. Nadam se da ce mnogi glasati za broj 1

Nadam se da ce nasi ljudi u dijaspori i stranci glasati za nasu predstavnicu sutra u II polufinalu. Kada se takmice 18 drzavu ucesnici a glasaju i 3 automatska finalista Nemacka, Francuska i Ukrajina.
Nadam se da cemo dobiti dosta glasova od suseda gde zivi nasa dijaspora Makedonija, Hrvatska,Bugarska,Rumunija, Madjarska, od drzava zapaa gde imamo vecu dijasporu Austrija,Svajcarska, Francuska, Nemacka, Holandija.

(sreda, 10. maj 2017, 15:06)
Danijela [neregistrovani]

Do pobede

Srećno Tijana! ❤