Internet portal

Redizajnirani Internet portal Javnog medijskog servisa aktiviran je, sa novim, srpskim, domenom: www.rts.rs, 28. juna 2008. godine, višestruko uvećavši broj poseta u odnosu na prethodni period.

Time se RTS svrstao među vodeće "onlajn" medije u Srbiji i u sam vrh internet izdanja regionalnih javnih servisa.

Novoformirana redakcija, kao deo Informativnog programa RTS-a, funkcioniše prema profesionalnim standardima javnih servisa i prirodi medija:
Informacije na sajtu moraju biti tačne (proverene) i brzo postavljene, uz višekratno "osvežavanje" glavnih  vesti.

Pored realizovanih unapređenja softverske platforme (npr. dostupnost sadržaja na mobilnim komunikacionim uređajima, opcije Text to Speech), planira se i integrisanje svih veb sadržaja sistema RTS-a na adresi www.rts.rs.

Odlukom žirija PC-press-a, Internet portal Radio-televizije Srbije proglašen je za najbolji srpski sajt u kategoriji Vesti i informacije 2009, 2010. i 2012. godine, dok je 2008. i 2011. godine svrstan među osam, odnosno pet najboljih sajtova.

Istorijat veb-sajta RTS-a

Prvi sajt RTS-a postavljen je 1999. godine od strane službe Tehnike RTS-a. Sajt je ažuriran jednom dnevno (posle Dnevnika 2) i sadržao je samo najvažnije vesti dana.  Sledeći korak u razvoju sajta načinjen je 2001. godine kada je brigu o njegovom održavanju i ažuriranju preuzela redakcija Teleteksta.  Godine 2002. sajt je tehnički i vizuelno modernizovan. Godinu dana kasnije sajt je  nominovan za glavnu nagradu u zvaničnoj konkurenciji takmičenja „Prix Europa" u kategoriji internet ostvarenja.  Sajt RTS-a je 2004. godine dobio nagradu IT Globus časopisa Mikro PC.

"Zvanični sajt medijskog javnog servisa Srbije se istakao svojim efikasnim, a ipak nepretencioznim dizajnom i funkcionalnošću. Naslovna strana deluje mirno, ali su svi potrebni linkovi lako pristupačni. Sajt prati kompletnu produkciju RTS-a, ali je često i dopunjava, a mnoge emitovane priloge možete pogledati i kasnije. Sadržaj možete pratiti i kroz android aplikaciju, a trud je uložen i za prilagođavanje sadržaja osobama sa posebnim potrebama. Za budućnost ostaje rad na boljoj komunikaciji sa društvenim mrežama". (PC #196 : Februar 2013).

Februra 2011. godine žiri časopisa PC Press je u obrazloženju naveo: "Veb-prezentacija Javnog servisa je zadržala poziciju najboljeg sajta u svojoj kategoriji. Dizajn nije menjan, tako da je odlična preglednost sadržaja zadržana", navodi časopis PC Press.

"Lako ćete naći informacije o dnevnopolitičkim dešavanjima, najnovije sportske rezultate, muzičke i filmske vesti, kao i video-snimke vaših omiljenih emisija", navodi se u obrazloženju.
Pi-Si Pres ističe da se video-zapisi često koriste i kao ilustracija postavljenih vesti. Časopis ukazuje na posebne stranice sajta posvećene muzičkim izdanjima PGP RTS-a, kao i Ligi šampiona. (PC #174 : Februar 2011)

U februaru 2010. godine, PC Press je ocenio: "Sajt javnog servisa se od konkurencije izdvaja preglednošću i odličnom organizacijom informacija. Vrlo lako ćete u sekcijama vesti, sport ili magazin pronaći sadržaje koji vas interesuju. Podela na kategorije unutar sekcija je detaljna, a mogućnost preuzimanja ili gledanja pojedinih emisija online je zgodan dodatak. Posebne stranice posvećene su filmskom programu, muzičkoj produkciji, pesmi Evrovizije i Ligi šampiona. Ljubitelje sporta će obradovati stranica "Rezultatati uživo," dok bi blog mogao biti dinamičniji i redovnije ažuriran".

Internet portal Radio-televizije Srbije svrstan je 2008. godine među najboljih osam sajtova (Sekcija informacije), na godišnjoj top listi domaće internet zajednice.

"Sajt Javnog servisa je tokom prošle godine doživeo evolutivni redizajn. Osmišljenje od nule i sada na pravi način predstavlja najsvežije informacije iz zemlje i sveta, kao i pregled TV i radijskog programa". (PC Press #152, februar 2009)

Uredništvo Internet portala Radio-televizije Srbije:

Odgovorni urednik - Ljubiša Obradović

Zamenik urednika - Radivoj Maroević

Pomoćnik urednika - Svetlana Arsić 

Webmaster - Nebojša Keser