Održana od 17.05.2016 do 23.05.2016.

"Istorija krojena propagandom" PR dani Fakulteta političkih nauka

Otvaranje izložbe „Istorija krojena propagandom“ je najava seminara ,,PR dani 2016”, koji se održava po osmi put na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. PR Dani zamišljeni su kao seminar o političkom komuniciranju (odnosima sa javnošću, političkom PR-u i marketingu, izbornim kampanjama, aktivnostima portparola, odgovornosti odnosa s javnošću u diplomatskim predstavništvima). Ciljna grupa seminara su studenti osnovnih i master studija svih fakulteta društvene orijentacije. Pružanje neophodnih informacija o političkom komuniciranju podstaći će studente da se u budućnosti aktivno bave ovim temama i kritički rasuđuju o političkim porukama i sadržajima kako u izbornim kampanjama, tako i u predizbornom periodu. Seminar organizuje PR tim Fakulteta političkih nauka.

"Историја кројена пропагандом" ПР дани Факултета политичких наука "Историја кројена пропагандом" ПР дани Факултета политичких наука

Medijski događaj, otvaranje postavke pod nazivom „Istorija krojena propagandom“ u Galeriji RTS ima cilj da predstavi uticaj propagande kroz različite epohe. Događaj je zamišljen kao postavka koja se sastoji iz četiri celine, od kojih svaka predstavlja jedan vremenski period. Biće predstavljeni politički lideri kao i način na koji su oni vršili propagandu.

Prva celina – Antika

Prva soba predstavljaće antički period, konkretno Stari Rim. Muška osoba biće prerušena u Oktavijana Avgusta, koji će ljudima deliti žito i na taj način obezbeđivati podršku naroda. Tako će prividno zadovoljiti njihove kratkoročne interese i nevažne potrebe, želeći da skrene pažnju sa daleko važnijih problema. Dve devojke predstavljaće žene iz antičkog perioda, autentično obučene i smeštene u sobu koja odiše duhom tog vremena.

Druga celina – Srednji vek

Pored prostora za antiku, biće napravljena soba koja predstavlja period srednjeg veka, i celokupan nameštaj će biti iz tog vremena. U ovoj sobi će biti manje svetlosti, kako bi se dočaralo mračno doba.

U sobi će biti dvoje ljudi, obučeno u skladu sa tim vremenom, a jedno će predstavljati papu Inoćentija III.  Biće postavljen kraljevski tron, a svako ko bude želeo da sedne na njega biće „krunisan“ od strane pape, čime će se omogućiti interakcija izložbe.

Pogled srednjovekovnog čoveka na svet gotovo je oblikovalo hrišćanstvo, stoga je ideja je da se istakne koliki uticaj je imala katolička crkva na celokupan tadašnji život.

Treća celina - Novi vek

Novo doba biće smešteno u trećoj sobi. Ključna osoba koja će predstavljati ovaj period jeste Marija Antoaneta. Sedeće u raskošnoj fotelji, ispred nje će biti bogati kolači, i sve će odisati luksuzom. Pored nje stajaće dve devojke – dvorske dame, a cilj je da se prikaže raskoš u kome je ona živela, i ostatak naroda koji je bio na ivici bede i siromaštva .

Četvrta celina- Savremeno doba

Četvrta soba je zamišljena kao prostor koji bi prikazao delovanje Hipi pokreta. Ideja je da soba bude ispunjena cvećem i različitim bojama, jer je to i glavno obeležje ovog pokreta. U jednom delu će stajati televizor na kome će se emitovati isečci iz filmova „Kosa“ i  „Vudstok“, uz prigodnu muziku. Jedna osoba će biti obučena u njihovom prepoznatljivom stilu. Ideja je da se prikaže njihov bunt prema američkom potrošačkom društvu.

U Noći muzeja u subotu 21. maja od 18 časova posetioci Galerije RTS-a imaće priliku da vide postavku „Istorija krojena propagandom“ uz stručno vođenje studenata FPN koji su je i osmisli.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво