Održava se 27.12.2016.

Humanitarna izložba udruženja "Plava školjka" za decu sa invaliditetom

Udruženje samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom „Plava školjka“ će izložiti svoje novogodišnje radove (ukrase, čestitke i druge), nastale na kreativnim radionicama tog udruženja u Galeriji Radio-televizije Srbije (Takovska 10), u utorak, 27. decembra 2016. godine, od 11 do 15 časova.

Хуманитaрна изложба удружења "Плава шкољка" за децу са инвалидитетом Хуманитaрна изложба удружења "Плава шкољка" за децу са инвалидитетом

Ova jednodnevna humanitarna akcija pod nazivom „Dobrote je više samo kad je delimo“ ima za cilj da obezbedi sredstva neophodna Centru podrške i edukacije (Ulica Ljube Davidovića 55, lokal 5, Zvezdara), kako bi deca i mladi sa invaliditetom imali odgovarajuće uslove za boravak u tom centru, za edukaciju i druženje. U ovom trenutku, Udruženje nema dovoljno sredstava za najam prostora u kojem njegovi članovi i štićenici svakodnevno borave.

Pozivamo Vas da podržite rad Udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom „Plava školjka“ posetom njihovoj izložbi u Galeriji RTS-a.

Udruženje „Plava školjka“ je osnovano na Božić 2010. godine, a članovi su deca i mladi sa invaliditetom iz cele Srbije, bez obzira na dijagnozu. Osnivač udruženja je samohrana majka deteta sa invaliditetom koje ima jedinstvenu medicinsku dijagnozu u svetu. Od samog osnivanja, to udruženje pokušava da decu i mlade sa invaliditetom učini vidljivijima u društvu, da ih uključuje u razne kulturno-sportske manifestacije i da takve događaje i samo organizuje. 

Članovi udruženja su samo deca sa drugačijim mogućnostima od ostalih. Među njima su i deca i mladi sa autizmom, cerebralnom paralizom, Daunovim sindromom, gluve i nagluve osobe, slepe i slabovide, itd. Sa njima sarađuje tim vrhunskih stručnjaka. Defektolog, psiholog, filolog, fizioterapeut, pravnik i likovni radioničar su samo neka od lica angažovanih u udruženju. U aktivnosti „Plave školjke“ se uključuju svi članovi porodice, čime ona jača kao zajednica i u kojoj se na taj način osnažuju pojedinci. Inkluzivne radionice i nastupi se organizuju radi omogućavanja lakše integracije dece i mladih sa invaliditetom u društvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво