ponedeljak, 22. dec 2014. | Изаберите писмо: Ћирилица 

Насловна > RTS > Akcije RTS-a > Da svi pomognemo > Sajam građevinarstva šansa za humanost

sreda, 25. apr 2012, 11:53 -> 15:48

Sajam građevinarstva šansa za humanost

Ovogodišnje izdanje međunarodne smotre građevinara imaće i humanitarni karakter jer se očekuje značajna pomoć građevinskih kompanija za izgradnju domova za izbegle i raseljene, kako bi se najzad zatvorio kolektivni centar u Beogradu a zatim i ostalih dvadest sedam u Srbiji.

Akciju „Da svi pomognemo" inicirala je Fondacija "Ana i Vlade Divac" a partneri su Kancelarija Visokog komesarijata za izbeglice i Radio- televizija Srbije.

Sajam gradjevinarstva.jpg

I pored ekonomske krize, Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu, okupio je najpoznatije građevinske kompanije, proizvođače građevinskog materijala, opreme i mašina u jugoistočnoj Evropi.

Na Beogradskom sajmu, pod sloganom "U toku" ,Međunarodni sajam građevinarstva, okupio je oko 850 izlagača iz 26 zemalja Evrope i Azije.

"Pozivam sve firme koje učestvuju na sajmu, svaku kompaniju koja može da pomogne da nam donira za zgradu koju gradimo socijalno stanovanje kako bi konačno sa tom četvrtom zgradom uspeli da zatvorimo kolektivne centre na teritoriji grada Beograda", kaže predsednica Upravnog odbora fondacije "Ana i Vlade Divac" Snežana Divac.

Do sada je Fondacija uspela da udomi oko 1.500 ljudi, odnosno 250 izbegličkih porodica u Srbiji.

RTS je nosilac medijskih aktivnosti tokom akcije „Da svi pomognemo" i zajedno sa Fondom Ane i Vlade Divca i UNHCR-om teži da prikupljanjem sredstava i građevinskog materijala doprinese zatvaranju kolektivnih centara u Srbiji, kojih ima ukupno 28. U njima izbegla i raseljena lica žive i po dvadeset godina.

Svi možete da pomognete

Slanjem SMS poruke na broj 2112

( sa svih mreža mobilnih operatera, vrednost poruke 100,00 dinara. Usluga slanja SMS poruka oslobođena je plaćanja PDV-a)

Pozivanjem broja telefona Fondacije "Fond Ana i Vlade Divac"
011-3910-955

1
коментари број коментара 0 | cwпошаљи коментар
1
1