Frančesko Santuči & Big Bend RTS - ’’The Nearness Of You’’

Big Bend Radio televizije Srbije, otvara jesenju sezonu koncertom sa izuzetnim umetnikom i solistom na tenor saksofonu Frančeskom Santučijem (Francesco Santucci), u velikoj sali Doma omladine Beograda, u petak, 22. septembra sa početkom u 20 časova. Karte za ovaj koncert su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda.

Frančesko Santuči (Francesco Santucci) je rođen u Peruđi. Nakon završetka prestižnog konzervatorijuma Morlači (Morlacchi), odlazi na stručna usavršavanja u Sjedinjene Američke Države (USA), prvo u Severnu Karolinu i uneverzitet Djuk u Duramu (Duke University the Durham), da bi na čuvenoj Džulijard akademiji u Nju Jorku (Julliard School Of Music in New York), specijalizirao kompoziciju, aranžiranje i dirigovanje.

Sarađivao je sa svetski poznatim i priznatim umetnicima džez muzike: Bob Mincerom (Bob Mintzer), Džon Fedisom (Jon Faddis), Al Žerom (Al Jarreau), Rej Čarlsom (Ray Charles), Čet Bejkerom (Chet Baker), Rendi Krafordom (Randy Crawford), Šaka Kanom (Chaca Khan).

Vodeći je solista u RAI orkestrima i produkcijama za prestižni Italijanski javni servis. Zvuk njegovog saksofona krasi i filmsko ostvarenje, Izgubljeni u prevodu (Lost In Translation), u režiji Sofije Kopole (Sophia Coppola). Frančesko Sntuči je promoter ekskluzivne marke saksofona Borgani (Borgani).

Big bend Radio-televizije Srbije se približava jubilarnoj 70-oj godini od osnivanja ansambla i serijom koncerata i prestižnim CD izdanjem, najavljujemo slavljenički period pred nama.

Najavili bi dva predstojeća izuzetna događaja, koja prezentuju posvećenost i vsoki kvalitet muziciranja našeg orkestra:

- Novi CD sa maestralnim kompozitorom i solistom na trombonu Samuelom Blazerom (Samuel Blaser), koji bi trebalo da ''ugleda svetlost dana'' do kraja tekuće godine.

- Gala koncert u čast stogodišnjice od rođenja legendarnog Dizija Gilespija (Dizzy Gillespie 1917-1993), sa našim najpoznatijim i najpriznatijim svetskim džez ''ambasadorom'' Duškom Gojkovićem.

Uspešna saradnja Muzičke produkcije Radio-televizije Srbije i Beogradske kuće mladosti, kreacije i umetnosti Doma omladine Beograda, se nastavlja na zadovoljstvo kako samih partnera, tako i naše cenjene i drage publike.

broj komentara 0 pošalji komentar