Big Bend RTS i Andrea Tofaneli„Omaž za Majnarda Fergusona“

Majnard Ferguson 1928-2006 (Maynard Ferguson) je bio solista na trubi, fligl horni, tombonu, bend lider i muzički fenomen dvadesetog veka. Truba kao solistički instrument, kao način interpretacije, kao stratosferični registar, kao revolucija stila , kao ultimativna snaga.....nikada nije bila ista pre Majnard Fergusona i posle njega.

Big Bend lider sa najdužim stažom u istoriji džeza, solista i inovator koji je išao u korak sa vremenom, neobjašnjiva energija i dominantna figura istorije džeza koju su svi voleli, poštovali i sa razlogom oslovljavali '' THE BOSS ''!

Big Bend Radio televizije Srbije, po prvi put nakon 50 godina od gostovanja Majnarda Fergusona u Beogradu, predstavlja posebno odabrane kompozicije iz njegovog slavnog i proslavljenog orkestra.

Izuzetni gost ovog jedinstvenog projekta je Andrea Tofaneli (Andrea Tofanelli), maestralni solista na trubi, virtuoz i instrumentalista koji je imao čast i privilegiju da sarađuje sa Majnard Fergusonom.

Andrea Tofaneli (Andrea Tofanelli) je italijanski virtuoz na trubi i prezenter „YAMAHA" instrumenata.

Završio je prestižnu akademiju Luiđi Bokerini ( Luigi Boccherini) i nakon toga postao solista čuvenog „RAI" orkestra.

Sa orkestrom Majnard Fergusona (Maynard Ferguson) putovao je i koncertno nastupao po Italiji (ITALY), Engleskoj (ENGLAND) i Sjedinjenim Američkim Državama (USA).
Njegov pedagoški rad je izuzetno cenjen. Muzičke radionice, klinike za bras instrumente (Brass instruments) i seminari o trubi, omugućili su mu status gostujućeg profesora na akademiji Fulerton (Fullerton) i na univerzitetu Nortridž (University, Northridge ).

Nastupao je tokom svoje karijere sa izuzetnim umetnicima:
Lučano Pavaroti (Luciano Pavarotti), Džordž Majkl (George Michael), Džo Koker (Joe Cocker), Tom Džons (Tom Jones), Majkl Buble (Michael Buble), Pol Anka (Paul Anca), Di Di Bridž Voter (Dee Dee Bridgrwater), Rendi Kraford (Randy Craford)......samo su neka od imena legendi šou biznisa .

broj komentara 0 pošalji komentar