Muzička edicija Muzičke produkcije

Muzička produkcija RTS svojoj paleti aktivnosti dodala je i izdavačku delatnost nosača zvuka koja se izdaje pod nazivom Muzička edicija.

U saradnji sa PGP RTS-om, koji će omogućiti da se izdanja Muzičke edicije nađu na tržištu, predviđeno je da se na godišnjem nivou plasira nekoliko izdanja različitih muzičkih žanrova koji su obuhvaćeni radom ansambala Muzičke produkcije: džez, klasična (umetnička), narodna i dečija muzika. Na ovaj način, intenzivira se logična saradnja dva dela važna dela RTS-a.


Prvo izdanje Muzičke edicije je kompakt disk pod nazivom "SWEET LOVE", trubača Vlade Krnetića, u pratnji Big benda RTS-a i gudačkog ansambla, koje se u prodaji nalazi od 17. aprila, nakon promocije održane u Galeriji New Moment.


U narednom periodu, planirano je predstavljanje DVD izdanja Simfonijskog orkestra pod nazivom "The Best of", kao i CD i DVD izdanje hora "Kolibri", čemu slede i nova izdanja Narodnog orkestra i Big benda.

 


"SWEET LOVE" Vlade Krnetića u pratnji Big benda i gudačkog ansambla


Vladimir Krnetić rođen je 1963. godine u Beogradu.

Nižu muzičku školu klavira završio je u školi "V. Vučković", a potom upisao muzičku školu "Stanković", odsek za trubu, kod profesora A. Strnada. Nakon srednje muzičke škole upisao je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu kod profesora D. Angelova, gde diplomira 1988. godine.

Posle završetka studija klasične muzike nastavlja dalje usavršavanje na džez akademiji u Gracu. Tokom studija postaje stalni član džez orkestra Radio televizije Beograd gde ostaje do danas kao trubač i solista Big Benda RTS.

Kao član Big Benda i malih sastava u Beogradu i inostranstvu, sarađuje sa brojnim poznatim džez muzičarima, kao što su: Duško Gojković, Stjepko Gut, Bora Roković, Vilson De Oliveira, Klark Teri i mnogi drugi.

Kao studijski muzičar takođe sarađuje sa brojnim domaćim pop i rok muzičarima i sastavima. Zajedno sa prijateljima iz džez orkestra, 1998. godine osniva JazzSence kvintet sa kojim i danas nastupa.

Osnivač je odseka za džez muziku u muzičkoj školi "Stanković", gde je predavao džez trubu.

Godine 2003. postaje redovan član Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Od 2005. godine aktivno sarađuje sa muzičkom akademijom "Tibiskus" u Temišvaru u Rumuniji.

broj komentara 0 pošalji komentar