Koncert duvačkog kvinteta RTS u galeriji RTS

Duvački kvintet RTS postoji duži niz godina. Posle pet godina pauze usledilo je njihovo ponovno okupljanje zbog zajedničke želje da svoj dugogodišnji rad u Simfonijskom orkestru Radio-televizije Srbije prezentuju publici u vidu manjeg ansambla.

U četvrtak, 12. oktobra, sa početkom u 19 časova Duvački kvintet RTS otvara prvu koncertnu sezonu u Galeriji Radio-televizije Srbije.

Na koncertu će se naći dela domaćih autora, Bagatele za duvački kvintet Dušana Radića, Vinjete za duvački kvintet Dejana Despića i „Flobclhoffy " Ivana Brkljačića.

Članovi Duvačkog kvinteta Ana Bogdanović Radić-flauta, Ivana Dakić-oboa, Vojislav Dukić-klarinet, Zoran Kocić-fagot i Siniša Roknić- horna, su istaknuti muzičari sa velikim muzičkim iskustvom koji rade na vodećim mestima u Simfonijskom orkestru RTS.

Gostovali su na svim velikim scenama u Srbiji i sarađivali su sa najpoznatijim umetnicima. U 2017. godini nastupali su širom Srbije i u okviru festivala Muzika klasika na Kalemegdanu. U junu mesecu u Senti imali su čast da otvore festival " Cvetanje Tise".

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar