Paket RTS programa od 1. oktobra na teritoriji Evrope preko Astre 3B

Obaveštavamo gledaoce da će se naš programi RTS Svet, RTS 1, RTS 2, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Poletarac, RTS Muzika i RTS Trezor od 1. oktobra 2018. godine na teritoriji Evrope emitovati preko satelita Astra 3B (23,5E). Signal programa RTS Svet je nekodiran i može se slobodno preuzimati.

U periodu od 1. oktobra do 15. oktobra istovremeno će se nastaviti emitovanje sa postojeće satelitske pozicije, odnosno satelita Astra 4A.

Parametri za prijem signala sa nove satelitske pozicije su:

Naziv satelita: Astra 3B

Orbitalna pozicija: 23,5°E

Modulacija: DVB S2 8PSK

Prijemna frekvencija: 11.914,50 MHz

Polarizacija: H (horizontalna)

SR: 30.000 Mbaud

FEC: ¾

Signal programa RTS Svet je nekodiran i može se slobodno preuzimati, a signal ostalih programa se emituje zaštićenim signalom, tako da je za dekodiranje potrebna prijemna oprema.

Gledaoci koji koriste prijemnu opremu za praćenje programa sa satelita Eutelsat 16A (16E) sada će biti u mogućnosti da sa njom preuzmu i signal naših programa sa novog satelita. Za podešavanje prijemne opreme u tu svrhu potrebno je da instalirau dva LNB uređaja na držač koji omogućava njihovu montažu, kao i DiSEqC Switch uređaj na koji se povezuju LNB uređaji i da usmere antenu kako bi mogli da komandom iz satelitskog prijemnika biraju satelit sa kojeg prate program.

 Za informacije i pomoć oko podešavanja prijemne opreme za praćenje programa sa satelita Astra 3B gledaoci mogu da se obrate na telefone:

+381 32 5590 065

+381 32 5661 065

i na adresu elektronske pošte:  sat.station@telekom.rs

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво