MPEG-2 do kraja 2012. u Severnoj Americi

Na zahtev mnogobrojnih gledalaca iz dijaspore, program RTS-a u Severnoj Americi će do kraja ove godine biti emitovan u MPEG-2 standardu. Prelazak na MPEG-4 standard se za sada odlaže.

Kompanija Euro World Network, distributer Satelitskog programa RTS-a za Severnu Ameriku, je saopštila da će se program RTS-a do kraja 2012. godine emitovati u standardu MPEG-2.

Odluka da se nakon nedavnog uvođenja standarda MPEG-4 (od 22. avgusta 2012. godine), emitovanje RTS-a za Severnu Ameriku vrati na standard MPEG-2 doneta je na zahtev mnogobrojnih gledalaca iz dijaspore, a u cilju obezbeđivanja najboljih uslova za nesmetano praćenje programa iz matice.

Satelitski program RTS-a u Severnoj Americi emituje se putem satelita Galaxy 19.

Inače, ranije su gledaoci obavešteni da je za prelazak na MPEG-4 standard neophodan nov risiver MPEG-4 HD.

Gledaoci koji su u međuvremenu kupili nove risivere nisu oštećeni, jer će u narednom periodu RTS, u skladu sa tehnološkim inovacijama svakako početi da emituje Satelitski program u naprednom MPEG-4 standardu.

Prelazak sa MPEG-2 na MPEG-4 standard očekuje se i u Australiji i na Novom Zelandu u narednih 6 do 9 meseci.

Korisnicima koji program primaju putem satelitskih antena savetuje se da se na vreme informišu o potrebnim MPEG-4 risiverima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво