Читај ми!

Muzika je naša magija u životu i na sceni

Dva izuzetna umetnika, bračni par, Maja Bogdanović i Danijel Rouland boravili su nedavno u Beogradu povodom koncerta na kome su nastupili zajedno u pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a. Takođe, Danijel je snimio koncert koji je Isidora Žebeljan napisala za njega, kompozitorka čiju muziku će, kako kaže, promovisati dok je živ.

"Niko ne može da komponuje kao Isidora Žebeljan, to je zaista vrh, zaljubio sam se u Isidoru u muzičkom smislu...govoreći lično, zaljubio sam se u Maju. Nemojte da me pogrešno shvatite, ali govoreći sa muzičkog stanovišta, obožavao sam Isidoru i svirao sam njenu muziku. Dolazio sam u Beograd mnogo puta, pre nego što sam uopšte i upoznao Maju. Imao sam od 2007. godine mnogo koncerata koje je organizovala Isidora i SANU, a onda je ona 2017. godine posvetila svoj končerto meni", kaže Danijel.

"Upoznali smo se na jednom festivalu na koji idemo svake godine, u Kuhmu, u Finskoj", reče Maja.

"Maja i ja smo se tokom tih godina sretali više puta leti na tom festivalu, ali nismo bili u prilici da se stvarno bolje upoznamo. Bolje smo se upoznali 2017. godine, zaljubili i nekoliko nedelja kasnije u Danskoj, na jednom festivalu zaista zbližili. To je bio moj rođendanski poklon, zamislite to...", kaže Danijel.

"Ja sam provela 20 prelepih godina u Parizu, gde sam studirala i ostala da živim, tu mi je bila baza. Upoznala sam Danijela i posle nekog vremena počeli smo da pričamo o tome gde bismo mogli da živimo, on predaje u Londonu, kuća mu je u Amsterdamu, ja u Parizu...jednog dana sam ušla u svoj stan gde me je sačekala velika poplava, a Danijel je rekao da je to znak i da treba da se preselim u Amsterdam...tako je i bilo...", otkriva Maja.

Da li činjenica da ste par u privatnom životu utiče na vaše sviranje?

"Postoji hemija, toliko smo bliski, mislim da to daje neku vrstu bliskosti i razumevanju o kome možete samo da sanjate u drugim kombinacijama. Nekada stvari mogu postati kompleksnije, jer jedno drugo poznajete jako dobro i stvari postaju jako lične, na najbolji mogući način...nekada postaje previše blisko da se morate udaljiti jedno od drugog...npr.kad imate raspravu o muzici, a ne ko je prao sudove sinoć i ko će voditi našu ćerku u školu, to je život...život je pun malih stvari, ima naravno i komplikacija i mislim da svaki muzički bračni par može da prepozna ovo o čemu govorim, međutim 99 odsto je magija, jer možete da delite svetla pozornice, a ko je bacio sinoć đubre je samo mali, mali detalj", sa osmehom kaže Danijel.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара