Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 21.00

Gosti "Magazina" su pijanistkinja Asja Ijiri, Maja Lunić, Savo Tufegčić i braća Teofilovići. "Magazin" možete gledati i na RTS2 u subotu, 15. februara, u 11.30.

U Tokiju, u organizaciji Društva srpsko-japanskog prijateljstva, u aprilu biće organizovani Dani srpske kulture. O predstojećem događaju, internacionalnoj karijeri govoriće pijanistkinja Asja Ijiri i Maja Lunić.

Savo Tufegčić je reditelj koji je rođen u Južnoafičkoj Republici, a prvi put je došao u Srbiju pre desetak godina. Autor je više dokumentarnih i igranih filmova koji su inspirisani rodnim krajem. O životu u Africi, učenju srpskog jezika i Srbiji govoriće u emisiji Magazin Srbija na vezi.

Sajam voća i povrća u Berlinu bio je dobra prilika da se tamošnjim kupcima predstavi poljoprivredni potencijal Srbije. Iz Berlina izveštava Branislav Đorđević.

Obrazovno-humanitarna organizacija Nikola Tesla zaslužna je za otvaranje Teslinog bulevara koji od Hamiltona vodi ka Nijagarinim vodopadima. Krajem februara organizovaće humanitarno veče i prikupiti sredstva za nove akcije. Jedna od njih je i predlog da hidrocentrala na Nijagarinim vodopadima, ili bar neki njen deo, ponese Teslino ime.

Muzički gosti emisije Ratko i Radiša Teofilović.

Urednik emisije Boban Kovačević

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar