Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Gosti u studiju su Aleksandar Gajić trubač i članice pevačke grupe "Niške devojke" - Ana Tomić i Marija Stingić, kao i autorke predstave "Gospođa Ajnštajn" Snežana Gnjidić i Milena Garfild. Repriza emisije u sredu, 12. februara u 13 sati.

Ovogodišnja manifestacija, pod nazivom "Zvuci Srbije", bila je posvećena promociji srpske tradicionalne muzike i prezentaciji tradicionalnih srpskih instrumenata. Gosti iz Srbije su koncertima, radionicama i predavanjima, na najverniji način prikazali deo naše tradicije.

O festivalu, kao i o ličnim utiscima sa Islanda, u emisiji će govoriti učesnici - Aleksandar Gajić trubač i članice pevačke grupe "Niške devojke" - Ana Tomić i Marija Stingić.

U Vašingtonu će 5. marta biti premijerno izvedena predstava "Gospođa Ajnštajn", po tekstu Snešane Gnjidić, a po zamisli Milene Trobozić Garfild. Komad je zasnovan na ličnoj prepisci Alberta i Mileve Ajnštajn, kao i na dugoj korespodenciji između Mileve i njene prijateljice iz studentskih dana, koja se posle studija preselila u Beograd. Tako će "Gospođa Ajnštajn" biti prvi komad iz Srbije koji će svoju svetsku premijeru doživeti u engleskom prevodu u jednom profesionalnom američkom pozorištu sa isključivo američkom podelom veoma cenjenih američkih glumaca. O predstavi će govoriti autorke - Snežana Gnjidić i Milena Garfild.

HELSE - Srpski kulturni centar iz Ciriha najaviće program za februar, a o 10. Svetosavskoj akademiji, održanoj u organizaciji Srpskog kulturnog centra iz Vašingtona, izveštava Aleksandar Žigić.

Urednik i voditelj Tanja Adamović

Reditelj Dragica Gačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво