Sa Srbijom na vezi, večeras u 18.55

Jedna od tema u emsiji Srbija na vezi biće povratak stručnjaka iz dijaspore i primena stečenog znanja, kao društvena odgovornost Srba u inostranstvu.

Četvorica Srba, nakon više od tri decenije rada u svetu, svoje mesto za posao i život pronalaze u Srbiji, za koju tvrde da je zemlja pogodna za ulaganja. Sva četvorica ukupno imaju 110 godina staža u inostranstvu u nekoliko kompanija i više razni h pozicija, na kojima su razvijali svoje karijere.Školovali su se u Srbiji, potom u inostranstvu i sa stečenim radnim iskustvom, prepoznavši šta ovdašnjnjem tržištu nedostaje, osmislili su koncept u okviru kog će savetovati buduće ulagače kako iz Srbije, tako i iz dijaspore ali i strance. Saradnju sa Privrednom komorom Srbije, naglašavaju kao prvi korak u testiranju i realizaciji ideje, prenoseći utiske da će to biti sinergija države i povratnika iz dijaspore.

Gost u studiju biće Vladislav Lalić, višegodišnji i doskorašnji direktor švedske Ikee, koji je ovaj brend doveo u Srbiju, a ostala trojica saradnika, takođe povratnika iz dijaspore, će kroz izjave dati podstrek potencijalnim ulagačima, preneti svoje lične priče o karijeri, pozvati druge da u Srbiju ulože stečeno znanje i kapital, a mladima dati poruku da godine starosti nisu bitne i da nikad nije kasno da se na sebi radi i da se pokrene nešto novo.

Koliko Srbija ima inostrani penzionera koji novac primaju u matici i koliko oni koji penzije dobijaju u inostranstvu, sa kojim zemljama imamo potpisane konvencije i koje su strane zemlje u najavi za saradnju, govorie Zoran Panovi, direktor Zavoda za socijalno osiguranje.

U susret ovogodišnjem Bunt rok festivalu, gost e biti Branka Glavonjić, muzički urednik RTSa i ovog festivala. Infformacije kako i ko može konkurisati i zašto je ovakav projekta važan za mlade muzičke talente, dopuniće pričom i jedani od učesnika, članovi grupe „Lagana sreda".

Urednik i voditelj Jelena Đorđević Popović

Realizacija Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво