Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Večeras vas vodimo u Afriku, Gaborone, gde su u toku završni radovi na srpskom hramu Sveti Sava. Gosti u studiju biće Ana Ranitović koja živi u Holandiji i Miloš Jovanović predsednika Odbora grupacije za zapošljavanje u Privrednoj komori Srbije. Repriza emisije u petak, 24. januara u 13 sati.

Srpski hram Sv. Sava u Bocvani ulazi u turističku ponudu glavnog grada Gaboronea. Kako teku završni radovi, ko će raditi freskopis i kada će se u novi objekat u porti crkve, useliti Škola srpskog jezika, govoriće predsednik Srpske zajednice Vladimir Pribil, u prilogu snimljenim specijalno za emisiju Srbija na vezi.

Mladi ljudi treba da ostanu u Srbiji, treba i da se vraćaju iz inostranstva sa stečenim iskustvom. Na koji način se može pomoći zemlji, na koji način sarađuju mladi u dijaspori sa mladim i uspešnim ljudima u Srbiji, dobar primer daće i gosti u studiju Ana Ranitović, koja trenutno živi u Holandiji. Osnovne studije završila je u Beogradu, a doktorirala na Oksfordu i predavač je u 7 zemalja.

U studio pizivamo i Miloša Jovanovića, predsednika Odbora grupacije za zapošljavanje u Privrednoj komori Srbije i člana Republičkog saveta za zapošljavanje. Jovanović je prvi je Srbin, dobitnik nagrade 40 under 40. Nagrada je ustanovljena 1985. u Kanadi i dodeljuje se uspešnim preduzetnicima starosti do 40. godina.

Urednici Jelena Đorđević Popović i Dušan Žarković

Reditelj Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво