Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Međunarodni Dan ljudskih prava 10. decembar u emisiji Srbija na vezi obeležićemo osvrtom na problem trgovine ljudima. Uoči predstojećih praznika i velike frekvencije turista usled putovanja, važno je skrenuti pažnju pre svega roditeljima ali i mladima na koji način da prepoznaju eventualni problem i kako da se od istog zaštite. Repriza emisije u sredu, 11. decembra u 13 sati.

Društvene mreže i i vršnjačka komunikacija, kao aktuelne platforme i zaštita na istima. O tome će govoriti Mitar Đurasković ispred MUPa Srbije, inace rukovodilac Kancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima.

Snežana Milutinović, direktorka Centra psihologa Srbije, ukazaće na neophodnost konsultovanja srpskih psihologa u svim oblastima života. To je naročito važno za naše ljude u inostranstvu, zbog kultoroloških razlika i neretko slabog poznavanja jezika zemlje prijema u kojima borave. Strane firme i domaći stručnjaci i radnici, istraživanja u cilju boljitka produktivnosti. Razlike u nacinu rada, navikama,tradicionalnosti i drugo, ukazuju na potrebe naših psihologa i u privredi.

Nevladina humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" koju će u emisiji predstaviti Igor Rašula, jeste organizacija koja je u akciji sa košarkašem Markom Kešeljem, obezbedila kuću za desetočlanu porodicu Savić na Kosovu i Metohiji.

Muzički gosti Ekstra orkestra.

Urednice emisije Jelena Đorđević Popović i Tanja Adamović

Reditelj Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво