Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Gosti u studiju su Silvija Herceg, zamenica direktora Udruženja italijanskih privrednika i prof. Radmila Tonković, pilot, novinar, pedagog. Repriza emisije je u petak, 29. novembra u 13 sati.

Na inicijativu Udruženja italijanskih industrijalaca, 100 srpskih srednjoškolaca posetilo je 5 italijanskih kompanija koje posluju u Srbiji. Održana su i predavanja o značaju timskog rada kao i o primenama najsavremenijih tehnologija. Takođe, ovo Udruženje organizovalo je i skup u Beogradu na kome se govorilo o unapređivalju poslovne saradnje Srbije i Italije. O ovim temama u emisiji će govoriti Silvija Herceg, zamenica direktora Udruženja italijanskih privrednika.

"Nebeske heroine sveta" naziv je knjige koja je posvećena svim svetskim devojkama i ženama koje su, upravljajući avionima, helikopterima, padobranima, hrabro osvajale nebo. Autor je prof. Radmila Tonković, pilot, novinar, pedagog, član brojnih pilotskih udruženja i dobitnik najznačajnijih svetskih nagrada za svoj rad. Ona će u emisiji govoriti o svojoj ljubavi prema letenju, životu na relaciji Beograd - Moskva i najaviti promociju knjige "Nebeske heroine sveta" širom Srbije.

Srpsko-nemačka zajednica "Mladost" iz Berlina prvi put je proslavila svoju slavu Svetog Aranđela u novim prostorijama. Razloga za pesmu i igru bilo je mnogo, ali je to bila prilika i da se analiziraju postignuti rezultati i porazgovara sa starim i novim članovima. Izveštava Branislav Đorđević.

U Njujorku je održan skup pod nazivom "Prvo godišnje srpsko filantropsko veče". Organizovali su ga tamošnji poslovni ljudi u saradnji sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac" iz Beograda. Cilj je bio da se prikupe sredstva za stipendiranje đaka iz Srbije. Iz Njujorka izveštava Aleksandar Žigić.

Urednici emisije Tanja Adamović i Milena Vujović

Realizacija Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво