Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Gost "Srbije na vezi" je scenarista, reditelj i sekretar Kulturno-umetničkog društva "Vuk Karadžić" iz Loznice Zoran Grujić. Reprizni termin emisije u petak, 15. novembra u 13 sati.

Kulturno umetničko društvo "Vuk Karadžić" iz Loznice na proleće obeleđava 170 godina od osnivanja, što ga svrstava u red nasjstarijih i najznačajnijih instutucija te vrste na ovim prostorima.

Poznato je i da je Vuk Karadžić sa oduševljenjem primio vest o formiranju ovog društva i, prema svojim moguđnostima, pomagao im u radu. Društvo "Vuk Karadžić" učestvovaće na Danima srpske kulture u Temišvaru i Danima Vuka Karadžića u Sloveniji. O tome, ali i o samom društvu govoriće sekretar, scenarista i reditelj Zoran Grujić.

Troje tinejdžera, koji su svojim radom i zalaganjem, osvojili stipendije u srednjim školama u Velikoj Britaniji, ovih dana su boravili na kraćem raspustu u Beogradu i govorili o svojim sikustvima o HMC programu za Srbiju, ali i planovima za budućnost.

O pesnikinji Svetlani Matić i pesnikinji i prevodiocu Dragici Šreder iz Austrije, koje su našoj publici približile stvaralaštvo Vilhelmine Mine Karadžić i Milice Stojadinović Srpkinje, pišući o njima i na srpskom i na nemačkom, takođe će biti reči u emisiji.

Prenećemo i deo atmosfere iz Čikaga, gde su srpski lekari proslavili lekarsku slavu Svetih Kozme i Damjana, a glumci iz filma "Realna priča" najaviće premijeru ovog ostvarenja 1. decembra u Švajcarskoj.

Urednici Tatjana Adamović i Milena Vujović

Realizacija Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar