Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 20.55

Gosti "Magazina" su dr Jovan Janjić, Đurđa Papazoglu, Dejan Rakonjac i "Bridž bend" i Biljana Petković. "Magazin" možete gledati i na RTS2 u subotu, 16. novembra u 11.30.

U nedelji kada brojimo desetu godišnjicu od smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla, setićemo se svevremenog čoveka, kome smo bezrezervno verovali i od njega učili.

Kako je govorio i šta nas je savetovao, videćemo u insertu iz emisije koleginice Biljane Savić, "Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Pavle". Gost emisije, dr Jovan Janjić, čije su knjige "Budimo ljudi" i najnovija, "Biti čovek", svedočanstva o životu i delu omiljenog srpskog patrijarha.

"Music Art Project" (MAP), "EL Sistema Serbia", deo je svetskog programa koji je pre nekoliko decenija potekao iz Venecuele, a danas broji 60 zemalja i oko 4 miliona dece iz celog sveta, u Srbiji je osnovana 2010. godine, sa ciljem da se kvalitetno muzičko obrazovanje učini dostupnim svakom detetu, sa posebnim osvrtom na decu sa nižim socioekonomskim statusom, pružajući svima adekvatne uslove za rast i razvoj.

Među mnogim muzičarima volonterima je i gošća emisije, Đurđa Papazoglu, koja nam donosi i ekskluzivne snimke nastupa dece u "Milanskoj skali", iz Beča, sa beogradskog "Kolarca" i drugih prestižnih muzičkih dvorana.

Ivana Popović je kompozitorka, violinistkinja i pozorišna glumica koja živi u Torontu. Njena kamerna muzika je izvođena u Kanadi, Americi i Evropi.Komponovala je za nekoliko pozorišnih predstava u Torontu, profesionalnim kanadskim, ali i amaterskim na srpskom jeziku. Njena misija je da spaja dve zemlje, a kako to radi, govorila je za našu emisiju, kada je boravila u Beogradu.

Olivera Peruničić, Beograđanka koja je posle završenih master studija psihologije u rodnom gradu, poželela da uči glumu u Americi, i danas je student glume na prestižnoj akademiji "Stela Adler" u Los Anđelesu. Boraveći nedavno u Beogradu, otkriva nam mnogo toga zanimljivog o poznatim glumcima i školi koju pohađa.

Muzički gosti emisije, nastupiće uživo u Studiju 9 na Košutnjaku, Dejan Rakonjac i "Bridž bend", i vokalni solista "Radio Beograda", Biljana Petković.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се