Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Gošće u studiju: Sanja Jakovljević, preduzetnica, nagrada za „Najevropskiju žensku firmu", Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i Branislava Simanić, direktorka sektora za preduzetništvo u Privrednoj komori Srbije. Repriza emisije u sredu, 13. novembra u 13 sati.

Žene u Srbiji ne odlučuju se lako i rado na samostalno pokretanje posla.Sopstveni biznis pokrenulo je oko 135 hiljada pripadnica lepšeg pola - 30 procenata od ukupnog broja vlasnika različitih privrednih subjekata,a prema nedavnom istraživanju, isto toliko ih se nalazi na rukovodećim pozicijama.

To, samo po sebi i nije tako loše - u skladu je sa svetskim prosekom, naročito ako se ima u vidu da je udeo žena u biznisu u laganom, ali kontinuiranom porastu.

Šta je to što biznis na čijem su čelu žene razlikuje od onog kojim rukovode muškarci, kako se preduzetnice pozicioniraju na domaćoj i međunarodnoj biznis sceni, kako se odlučuju i snalaze u okvirima koje im je država propisala, na kakve prepreke nailaze i kako ih prevazilaze.

Koliko im umrežavanje i međusobno povezivanje znači, i kako im u tome pomaže Udruženje poslsovnih žena Srbije, najveća nacionalna prganizacija žena preduzetnica, koja je po 13. put dodelila titule „Cvet uspeha - žena zmaj".

Urednici: Milena Vujović i Tanja Adamović

Realizacija: Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar