Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 20.55

Gosti u studiju Rastko Janković, pomoćnik direktora Uprave za saradnju s dijasporom, Milan Božić predsednik fondacije „Mladen Selak", slikar Miloš Šobajić i muzičar Srđan Marjanović. "Magazin" možete gledati i na RTS2 u subotu, 9. novembra u 11.30.

Kičener i Vaterlo, gradovi 7o-tak kilometara udaljeni od Toronta, gotovo su se spojili pa je i obeležavanje osam vekova autokefalnosti SPC u Kanadi počelo u crkvi Svete Trojice u Vaterlou a završeno svečanom akademijom i banketom u sali kraj crkve Svetog Đorđa u Kičeneru. Brojni gosti i bogat kulturno-umetnički program uveličali su praznik u Eparhiji Kanade. Iz Toronta izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Sajam medija dijaspore, Konkurs za finansiranje projekata srpskih udruženja i klubova, novi udžbenici za decu iz dijaspore, samo su neke od tema o kojima ćemo razgovarati sa pomoćnikom direktora Uprave za saradnju s dijasporom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Rastkom Jankovićem.

Tačno 165 godina od rođenja Mihajla Pupina njegov rodni Idvor, Fondacija „Selak" i Matica srpska obeležili su dodelom nagrada mladim olimpijcima znanja, profesorima i istraživačima. Gost emisije predsednik fondacije „Mladen Selak" Milan Božić.

Grčko ostrvo Kefalonija ovih dana bilo je obojeno srpskim bojama. Poznati i svetski prizanati slikar i vajar Miloš Šobajić postao je počasni građanin Argostolije. Planirano je i da u kući iz 12. veka u ovom gradu, bude otvoren i prvi kulturni centar Srbije u Grčkoj koji će nostiti ime Miloša Šobajića.

Muzički gost Srđan Marjanović.

Urednik emisije Boban Kovačević

Reditelj Dragica Gačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво