Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

U Milanu je 3. oktobra 2019. godine otvorena izložba Muzeja Nikole Tesle, „Nikola Tesla - Čovek iz budućnosti". Izložba je realizovana u saradnji sa Venice Exhibition iz Venecije i Bulb Creation iz Beograda. U prostoru površine 1200 kvadratnih metara, ali i po broju eksponata, ovo je jedna od najvećih izložbi Muzeja Nikole Tesle, a istovremeno i prvo gostovanje tog muzeja u Italiji. Gosti emisije Ivana Zorić i Vladimir Perić, kustosi Muzeja Nikola Tesle. Repriza emisije u sredu, 23. oktobra u 13 sati.

Hronološka podela izložbe na segmente koji predstavljaju različite periode života velikog naučnika, kao što su detinjstvo, Budimpešta, dolazak u Ameriku i izgradnja hidrocentrale na Nijagari, laboratorija u Kolorado Springsu, Vordenklif toranj na Long Ajlendu, hotelska soba u Njujorkeru, itd, vodi posetioce kroz najvažnije trenutke njegovog života. Svaki segment je ispunjen obimnom scenografijom, eksponatima i radnim modelima, upoznajući posetioce sa nekim od najvažnijih Teslinih pronalazaka, ali i približavajući im i objašnjavajući bolje njegov život i duh vremena u kome je živeo.

O ovoj, ali i izložbi koja je proteklog vikenda otvorena u Atini govoriće u emisiji Ivana Zorić i Vladimir Perić, kustosi Muzeja Nikola Tesle.

Premijera filma Ekipa reditelja Marka Sopića zakazana je za 24. oktobar u Beogradu, a istovremeno će biti prikazan i širom Amerike i Evrope. O detaljima sa snimanja filma, o tome kakav je čovek Deki BMW kojeg u filmu tumači, govoriće glumac Miloš Timotijević...

Urednici emisije Tanja Adamović i Milena Vujović

Realizator Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво