Srbija na vezi - doviđenja do septembra!

“Neotkrivena Srbija” je nebično, edukativno putovanje kroz manje poznatu kulturnu istoriju Srbije a na koje je nedavno, u Biblioteci grada Beograda, strane diplomate i druge ugledne strance u Srbiji, poveo Vladimir Pištalo, kao istoričar, profesor na Beker Koledžu u SAD-u i nagrađivani pisac brojnih romana. Predavanje je održano u organizaciji Udruženja Australiana Serba.

U poslednjem izdanju emisije Srbija na vezi ove sezone, gosti u studiju su pisac Vladimir Pištalo i Ivana Nikolić, predsednica Udruženja Australiana Serba.

Naš uvaženi pisac ovih dana boravi u Srbiji, kako bi u regionu i Evropi, promovisao svoju poslednju knjigu "Značenje džokera". O "Neotkrivenoj Srbiji" pre izvesnog vremena govorio je i u čuvenom Smitsonijan muzeju i biblioteci Američkog kongresa.

Osim o aktuelnoj saradnji sa Vladimirom Pištalom, Ivana Nikolić će govoriti i o značaju postojanja portala Australiana Serba koji, kao australijsko-srpski medij, pokriva, pre svega, interesovanje naše dijaspore, ali i čitalaca u Srbiji, Australijanaca i drugih stranaca širom sveta.

Na jednom od centralnih Trgova u Franfurtu, Rosmarktu, Konzulat Republike Srbije sa srpskim klubovima i Centralnim savetom Srba u Hesenu, organizovao je prvi put manifestaciju - Dani kulture Srbije. Priliku da zabeleži i isprati ovaj događaj imala je i ekipa RTS-a.

Balkansko kulturno nasleđe, načini za otkrivanje njegovog neiscrpnog bogatstva, očuvanje, potom i upoznavanje, pre svega najmlađih sa frulom, gajdama, običajima, tradicionalnom igrom, pesmom, ciljevi su koje je pre skoro deset godina pred sebe postavila Bojana Nikolić Petričković, etnomuzikolog i osnivač centra "Balkansko kulturno nasleđe.

Bojana Nikolić Petričković i "Srpski glasovi" nastupiće uživo u studiju Srbije na vezi..

Urednice emisije Milena Vujović i Mirjana Nikolić

Reditelj Dragica Gačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво