Magazin Srbije na vezi

Večeras u 21 sat, na kanalu RTS Svet i platformi RTS Planeta, očekuje vas poslednje izdanje emisije Magazin Srbija na vezi, u ovoj sezoni. Budite uz RTS Svet i u repriznim terminima Magazina, u četvrtak od 02.00 i 13.00.

U Beogradu su održani „Vidovdanski dani: Dijaspora u matici" u organizaciji Matice iseljenika i Srba u regionu.

Tradicionalno su uručene i nagrade „Vidovdanske zahvalnice". Gosti u studiju su laureat Zorica Mitić iz Norveške i predsednik Matice iseljenika i Srba u regionu Miodrag Jakšić.

U Parizu su u toku „Dani Srbije i srpske kulture". Manifestacija promocije Srbije održava se 17. put po redu, a predstavlja prezentaciju srpske kulture, privrede i turizma. Kakva je atmosfera na ovom događaju saznaćemo od kolega Maje Martinović i Vladana Jočića.

Od 11 Zlatnih znački koje je Kulturno-prosvetna zajednica Srbije dodelila zaslužnim pojedincima širom sveta, čak pet je stiglo u Toronto. Na poziv Srpske nacionalne akademije u najvećem gradu Ontarija boravio je Živorad Ajdačić, predsednik Kulturno-prosvetne zajednice i uručio priznanja. Izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Veliki broj naših naučnika živi i radi širom sveta na prestižnim univerzitetima. Jedan od njih je prof. dr Slobodan Bojanić koji predaje na univerzitetu Politehnika u Madridu.

Muzički gosti emisije su Dečji hor RTS-a pod upravom Snežane Despotović i bluz muzičarka Katarina Pejak.

Urednik emisije Boban Kovačević

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar