Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

U Beogradu se održava „Konferencija srpske medicinske dijaspore 2019“,deseti jubilarni put. Kako je protekao prvi dan manifestacije videćemo u prilogu sa lica mesta a tim povodom gost emisije "Srbija na vezi" je dr Dušica Babović, genetičar sa čuvene "Mejo" klinike iz SAD.

O Humanitarnoj organizaciji "Lajflajn" iz Čikaga, koja je pod pokroviteljstvom princa Aleksandra i princeze Katarine Karađorđević izveštava Aleksandar Žigić. Ova organizacija već 25 godina pomaže ugroženim porodicama širom Srbije.

Prilogom Vladana Jočića o Tomislavu Garevskom, našem najpoznatijem arhitekti u svetu, najavljujemo emisiju "Povratna karta" posvećenu upravo njemu.

Kancelarija Srbije za svemirske nauke, istraživanja i razvoj (SERBSPACE) po pozivu Ujedinjenih nacija i Kineske svemirske agencije, učestvovala je na konferenciji koja se održala u gradu Čangša (Changsha) u Kini od 24. do 27. aprila 2019. godine.

Na Forumu u Kini, Kancelarija je premijerno predstavila svoj najnoviji projekat, odnosno prvu konferenciju sa temom razvoja svemirskog sektora u Srbiji koja će se održati 2. i 3. aprila 2020. godine, u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu i okupiće preko 100 učesnika iz raznih oblasti, kako domaćih tako i stranih. Tim povodom gost emisije je Milan Mijović, osnivač i predsednik Kancelarije Srbije za svemirske nauke, istraživanje i razvoj.

Urednik i voditelj emisije Tanja Adamović

Dežurni urednik emisije Marija Cvijić

Realizacija Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar