"Zona Zamfirova" na čikaški način

U Čikagu je održana premijera predstave "Zona Zamfirova", u izvođenju tamošnjeg Srpskog pozorišta.

Jedan od interesantnih elemenata predstave Zona Zamfirova u Čikagu je što ovoga puta učestvuje i folklorni ansambl. Reč je o Dukatima i Biserima, čiji su članovi u više navrata na bini.

''Ovo je prvi put da igramo ovako na bini, oko rekvizita, sa urađenom scenografijom, sa članovima teatra koji nisu članovi folklora, i svi smo se vrlo lepo uklopili", kaže predsednica ansambla, Dušanka Kangrga.

Glavna uloga, Zone, poverena je Smiljani Nedić, profesionalnoj glumici iz Bijeljine koja živi godinu dana u Čikagu.

''Predivno, mnogo mi je lepo što radim sa ovim ljudima. Završila sam glumu i radim ono što volim i uživam u tome u svakom pogledu. Otkako sam u Americi, ovo mi je prva predstava'', kaže Smiljana Nedić.

Maneta igra Jovan Aleksić.

''Mislim da će ljudima biti jako zanimljivo što će biti uživo muzika, što će biti igranja, mislim da je scenario mnogo lepo urađen", kaže Aleksić.

''Pogotovo u ovoj predstavi jezik je malo drugačiji i onda je to bilo malo u početku teže. Ali, svi su stvarno dobro uvežbali, takođe i ja. Videće se, baš se radujemo", dodaje Anđela Marković.

Glumci su zadovoljni nošnjama koje su za njih sašivene specijalno za ovu priliku.

''Meni je dodeljena Kalina, devojka koja prkosi Zoni, jer Zona, kao glavna uloga, je u centru pažnje. Postoje emocije između nje i Maneta. Ali, postoji još jedna tu devojka koja dolazi u taj Šefteli sokak da igra kolo i gde Mane takođe malo obraća pažnju na tu devojku", kaže Stefanija Đokić.

Direktorka Srpskog pozorišta Čikago je Ankica Ratarac, a režiser predstave je Slavica Petrović.

''Ovo je predstava, ako se sećate pre 15,20 godina kad je Šotra uradio film da je vratila sve ljude ponovo u bioskope. Tako i mi, sva tri dana su prodata'', kaže Slavica Petrović.

Zahvaljujući predstavi Zona Zamfirova čikaško naselje Skoki je nekoliko dana bilo u znaku Srpskog pozorišta i Zone.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво