Magazin Srbije na vezi, RTS Svet, 21.00

Očuvanje osećanja pripadnosti kod dece srpskog porekla u rasejanju i negovanje srpskog jezika, okosnica je "Svesrpskog dečijeg sabora",koji će okupiti decu od 10 do 14 godina sa svih kontinenata, goste Beograda i Srbije, ove nedelje. "Magazin Srbije na vezi", vodi vas na mesta i događaje koji će deci približiti, zemlju svojih predaka. "Magazin" možete pogledati i na RTS2 u subotu, 25. maja u 11.30.

Šta je sve predviđeno programom, govori Ivana Teodorović Stojanović iz Dečijeg kulturnog centra, koji je jedan od glavnih organizatora manifestacije, zajedno sa Upravom za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova, a pod pokroviteljstvom Predsednika Srbije. "Pozdrav iz Srbije", koja je i himna ovog događaja, izvešće Hor DKC, sa dirigentom Nevenom Ivanović.

Vodimo vas u Cirih, gde se tradicionalno povodom praznika sv. Ćirila i Metodija održava posebna manifestacija. Ove godine, program je otvorio episkop austrijsko-švajcarski g. Andrej i protojerej dr Miroslav Simijonović u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, na kome su pored našeg naroda i srpskih diplomata učestvovali i narod i sveštenstvo iz Rusije, 

Ukrajine, Belorusije, Bugarske i Makedonije. Ekskluzivno, njihovi predstavnici govore za Magazin Srbija na vezi.

Za seriju koju ste voleli, "Koreni", glumac Igor Đorđević, nedavno je dobio nagradu grada Beograda, a u našoj emisiji govori i o ulogama koje su pored Đorđa Katića, uticale na njegovu karijeru.

Akademski slikar Šandor Šlajf, prikazaće u našem studiju deo svoje izložbe.

Gost emisije je i Zlatko Manojlović, jedan od najboljih gitarista bivše Jugoslavije koji punih 35 godina gradi uspešnu karijeru u Nemačkoj.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво