Srbija na vezi-region, RTS Svet, 18.55

Ponovo smo u regionu i sa temama koje se bave položajem, problemima i drugim aktuelnim dešavanjima vezanim za srpsku zajednicu u nama susednim zemljama. Gost u studiju, urednik i direktor Izdavačke kuće „Prometej" iz Novog Sada Zoran Kolundžija. Repriza emisije u utorak, 14. maja u 13.05.

Na redu je redovno mesečno „listanje srpske štampe iz regiona". Najnovija politička, privredna i druga dešavanja u zemljama okruženja, pre svega ona koja se tiču Srba, komentarisaće kroz tekstove srpskih medija u susednim zemljama gost u studiju, urednik i direktor Izdavačke kuće „Prometej" iz Novog Sada Zoran Kolundžija.

U drugom delu emisije dominiraće teme iz oblasti kulture i obrazovanja. Videćemo kako je protekla tradicionalna Olimpijada srpskog jezika u mestu Rešica, u Rumuniji. O važnosti te manifestacije, njenim organizatorima, učesnicima i pobednicima izvestiće nas Nikola Lakić, saradnik emisije iz Temišvara.

Poznavanje i očuvanje srpskog jezika u fokusu je i naših sunarodnika Srba u Hrvatskoj. U selu Biočić, kod Drniša, u Dalmaciji, nedavno je osnovana Radionica srpskog jezika o čemu ćemo više saznati iz priče novinara Nezavisne TV produkcije ZVO Vukovar.

Od stalne saradnice iz Mađarske, urednice Internet TV „Varoš", Diane Kondić Đurić, saznaćemo kako je protekao ovogodišnji "master klas", odnosno škola usavršavanja sviranja na harmonici u gradiću Pomaz, kod Budimpešte, pod vođstvom poznatog umetnika harmonike Ljubiše Pavkovića iz Beograda.

Podsetićemo vas da nas sutra očekuje prvo polufinalno veče takmičenja za pesmu Evrovizije koja se održava u Tel Avivu, u Izraelu, gde će Srbiju, pod rednim brojem 9, predstavljati Nevena Božović, sa pesmom „Kruna".

Urednici emisije su Milena Vujović i Miroslav Karlica

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво