Srbija na vezi - region, RTS Svet, 18.55

Glavna tema večerašnje emisije "Srbija na vezi – region" su izbori za Evropski parlament (EP), odnosno kakva je predizborna atmosfera i kako će se ti izbori sprovesti u susednoj Hrvatskoj, kao i može li se očekivati da će i Srbi iz Hrvatske po prvi put imati svoje predstavnike u Briselu.

Gost emisije je predsednik Zajedničkog vijeća opština (ZVO) Vukovar Srđan Jeremić, koji govori o predstojećim izborima u Hrvatskoj za EP, značaju tih izbora, o predizbornoj kampanji koja se za te izbore vodi u Hrvatskoj, o srpskim kandidatima iz Hrvatske u EP, porastu antisrpskog delovanja i mnogim drugima pitanjima vezanim za aktuelni položaj Srba u Hrvatskoj.

Iz sadržaja emisije izdvajamo i izjavu Episkopa pakračko-slavonskog vladike Jovana o stanju i obnovi verskih objekata SPC, i položaju i problemima Srba u toj eparhiji, kao i izveštaj sa osnivanja Ogranka „Vukove zadužbine" u Vukovaru.

U drugom delu emisije predstaviće se Muška pevačka grupa KUD „Đoka Pavlović" iz Beograda, koji u svom višedecenijskom postojanju neguju sveukupnu srpsku kulturnu i umetničku tradiciju, i izvešće tradicionalne pesme Srba Krajišnika.

Urednici emisije su Milena Vujović i Miroslav Karlica.

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar