Europa je i Evropa

Izbori za Evropski parlament u svim članicama Evropske Unije biće održani od 23. do 26. maja. Sa ciljem osvajanja jednog mandata, prvi put na ove izbore izlazi Samostalna demokratska srpska stranka u Hrvatskoj.

Nosilac liste SDSS Milorad Pupovac veruje da taj cilj nije nedostižan i da ga njegova stranka može ostvariti, pod uslovom da dobro odradi kampanju.

"Stranka će učiniti da ova lista postane snažna, moćna, i konkurentna sa drugim listama, a time povećati šansu da Srbi iz Hrvatske Samostalna demokratska srpska stranka dobiju evrozastupnika, zastupnika u Evropskom parlamentu, koji je važan zbog toga da evropskim institucijama, Evropskoj komisiji, evropskoj politici općenito skrene pažnju na položaj Srba u Htrvatskoj", kaže Pupovac. 

Pupovac smatra da činjenica da SDSS samostalno izlazi na ove izbore neće proći nezapaženo, i da je stranka spremna na to i da će je napadati, ali ističe i da je siguran da će biti i pozitivnih reakcija.

"Kao što je već bilo onih koji su pozdravili naše kandidiranje i koji smatraju da je to za Hrvatsku dobro i da je važno i da Hrvati to podrže, tako će se to razvijati i tokom naše kampanje."

Na listi je 40 posto žena. Kandidati dolaze iz svih krajeva Hrvatske, spadaju liste sa najmlađim kandidatima. Pored Pupovca i Jovića na listi su i Dragana Jeckov i Jugoslav Vesić, Boris Milošević, Anja Šimpraga, Dejan Mihajlović, Mirjana Olujić Vologar, Nikola Jovanović, Tatjana Vukobratović Spasojević, Aleksandra Ratković i Srđan Jeremić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво