Europa je i Evropa

Izbori za Evropski parlament u svim članicama Evropske Unije biće održani od 23. do 26. maja. Sa ciljem osvajanja jednog mandata, prvi put na ove izbore izlazi Samostalna demokratska srpska stranka u Hrvatskoj.

Nosilac liste SDSS Milorad Pupovac veruje da taj cilj nije nedostižan i da ga njegova stranka može ostvariti, pod uslovom da dobro odradi kampanju.

"Stranka će učiniti da ova lista postane snažna, moćna, i konkurentna sa drugim listama, a time povećati šansu da Srbi iz Hrvatske Samostalna demokratska srpska stranka dobiju evrozastupnika, zastupnika u Evropskom parlamentu, koji je važan zbog toga da evropskim institucijama, Evropskoj komisiji, evropskoj politici općenito skrene pažnju na položaj Srba u Htrvatskoj", kaže Pupovac. 

Pupovac smatra da činjenica da SDSS samostalno izlazi na ove izbore neće proći nezapaženo, i da je stranka spremna na to i da će je napadati, ali ističe i da je siguran da će biti i pozitivnih reakcija.

"Kao što je već bilo onih koji su pozdravili naše kandidiranje i koji smatraju da je to za Hrvatsku dobro i da je važno i da Hrvati to podrže, tako će se to razvijati i tokom naše kampanje."

Na listi je 40 posto žena. Kandidati dolaze iz svih krajeva Hrvatske, spadaju liste sa najmlađim kandidatima. Pored Pupovca i Jovića na listi su i Dragana Jeckov i Jugoslav Vesić, Boris Milošević, Anja Šimpraga, Dejan Mihajlović, Mirjana Olujić Vologar, Nikola Jovanović, Tatjana Vukobratović Spasojević, Aleksandra Ratković i Srđan Jeremić.

broj komentara 0 pošalji komentar