Baburin: Najvažnije je duhovno jedinstvo naših naroda

Nakon Međunarodne konferencije o NATO agresiji na SR Jugoslaviju 1999. razgovarali smo sa potpredsednikom ruske Dume Sergejom Baburinom, koji je od 2003. do 2007. bio i njen predsednik.

Prošlo je toliko godina od zločinačkog bombardovanja Srbije i Jugoslavije a niko na Zapadu to još nije osudio, iako je to bio zločin prvog reda. Šta Vi mislite o tome?

„NATO agresija je, nažalost, postigla svoje ciljeve. Razorena je SR Jugoslavija, Crna Gora je danas članica NATO-a, a za minulih 20 godina dešava se strašan udar na duhovnost i jedinstvo, samosvojnost srpskog naroda, zato što je „zapadna zaraza" uzela cenu po pitanju duhovnosti i zdravlja, i nije se prošlo bez posledica.

Danas je tema Kosova primer međunarodne neprincipijelnosti i egoizma zapadnih država. I zato, kada govorimo o tragediji 1999, kada su srušeni svi principi međunarodnog prava od strane SAD-a i njenih saveznika, jer su počeli rat protiv srpskog naroda bez objave, tako da sam ja lično ubeđen da Rusi i Srbi moraju da budu zajedno. Samo tako možemo da opstanemo, nakon svih tih zala.

Tako istočna hrišćanska pravoslavna civilizacija neće da propadne. Postaće branik mira i bezbednosti celog čovečanstva", kaže Baburin za RTS.

Jesu li Rusi i Srbi genetski povezani?

„I genetski i krvno, a najvažnije je duhovno zajedništvo i samo tako možemo osigurati budućnost", ističe Baburin.

A može li NATO nekad da plati za zločine prema SR Jugoslaviji?

„Da se greške ne bi ponovile, i da zlo ne bi prošlo bez kazne, moralo bi da se insistira da se dobije materijalna i moralna podrška i sredstva i državi Srbije i njenim građanima, čije su kuće uništene, ljudi ozračeni, pobijeni njihovi najbliži. Agresor je dužan da plati za ekološku katastrofu, posebno za katastrofalne posledice bombardovanja osiromašenim uranijumom i neophodno je da lično odgovaraju najvažniji akteri na čelu sa generalnim sekretarom NATO-a Havijerom Solanom", zaključuje Sergej Baburin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво