Magazin Srbije na vezi, RTS Svet, 21.00

O umetnosti i životu... Gosti emisije "Magazin Srbija na vezi" su Suki Medenčević, autor izložbe umetničke fotografije, "Prozori u svet, prozori u dušu", reditelj Hadži-Aleksandar Đurović i akademski slikar Marko Kusmuk. Muzički gosti emisije su Bilja Krstić i "Bistrik orkestar", kao i najmlađi hor RTSa "Kolibri" sa dirigentom Ljiljanom Ranđelović i Nikolom Čuturilom. "Magazin" možete gledati i na RTS2 u subotu, 16. marta u 11.30.

Nekadašnji beogradski đaci, danas imaju uspešnu karijeru širom sveta, ponosni na svoje učitelje. Jedan od njih, Suki Medenčević, u ekskluzivnom intervju za "Magazin Srbija na vezi", govori o svom životnom i umetničkom putu od rodne Dervente, školovanja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na odseku za kameru, nastavak studija na čuvenoj praškoj filmskoj školi FAMU u Češkoj, do snimateljske karijere u Los Anđelesu, gde radi u produkciji igranih i filmova za TV.

Član je najprestižnije svetske organizacije snimatelja, ASC, od 2010.godine,prvi sa ovih prostora. Dobitnik je najznačajnijih međunarodnih priznanja i veoma aktivan u obrazovanju novih generacija filmskih stvaralaca. Gledaoce ćemo odvesti u Jugoslovensku kinoteku u Beogradu , gde je njegova samostalna izloba umetničke fotografije, "Prozori u svet, prozori u dušu".

Gost emisije je i reditelj Hadži-Aleksandar Đurović, dobitnik značajnih nagrada na prestižnim filmskim festivalima za dokumentarne i igrane filmove. Ovaj mladi reditelj uspešno se bavi i muzikom, fotografijom i pisanjem scenarija, poezije i proze. Posle zbirke poezije "Kako se na srpskom kaže ljubav", predstaviće gledaocima novu, "Kako se na srpskom kaže tuga".

Ekskluzivno sa Jahorine, gde se održavaju pripreme za kvalifikacionu trku za Svetsko skijaško prvenstvo novinara, SKIŽ, javlja se rediteljka Dragica Gačić. Snimatelj, Brane Skokić iz RT RS.

Posle samostalne izložbe slika u Međunarodnom umetničkom centru Spineraj, u Lajpcigu, gost emisije je akademski slikar Marko Kusmuk, dobitnik i prve nagrade za crtež iz Fondacije Vladimir Veličković. Kako će predstaviti našu zemlju u maju mesecu na najvećoj Međunarodnoj izložbi u Evropi, Nord Art, koja se održava u nemačkom Renzburgu, govoriće u emisiji i predstaviti jednu od slika sa kojom će nastupati.

Muzički gosti emisije predstaviće svoja najnovija ostvarenja. Bilja Krstić i "Bistrik orkestar", kao i najmlađi hor RTSa "Kolibri" sa dirigentom Ljiljanom Ranđelović i Nikolom Čuturilom, koji je kompletan autor novog CD "kolibri".

Urednik Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Vladimir P. Petrović

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се