Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

O izazovima i značaju filma i serije "Kralj Petar Prvi" razgovaraćemo sa glumicom Danicom Ristovski i glumcem Markom Baćovićem. Naši reporteri preneće nam utiske sa Srpskog festivala u Sidneju, kao i priču o humanitarnom radu srpsko-kanadske organizacije „Stara Raška". Repriza emisije u petak, 01. marta, u 13.00.

Srpsko-kanadska humanitarna organizacija Stara Raška, duže od decenije, svakog Božića, deci nezaposlenih roditelja iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši, dodeljuje novčanu pomoć i paketiće. Pomoć zavičaju odlazi i za održavanje manastira, kao i za obolele. Prošlog vikenda organizovali su još jedan humanitarni banket u Torontu i ujedno proslavili krsnu slavu Sveti Simeon Mirotočivi. Izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Priča o kralju Petru Oslobodiocu pretočena je u film i seriju Kralj Petar Prvi. Reditelj Petar Ristovski okupio je impozantnu ekipu glumaca i filmskih radnika. O izazovima i značaju filma, govore glumci Danica Ristovski i Marko Baćović.

 

Videćemo i kako je protekao Srpski festival u Sidneju. Na festivalu je predstavljena i multimedijalna platforma RTS Planeta. Iz Sidneja izveštava Dragan Caran.

Srpska zajednica u Čikagu je velika i ima više folklornih grupa. Ove nedelje, prvi put se desilo da je jedna od njih zaigrala na parketu čuvene dvorane Junajted centra, pred sam početak NBA utakmice. Oko 130 članova ansambla Soko sa Redvud Drajva omogućili su da se nasred Čikaga igra folklor baš kao i u Srbiji. Izveštava Aleksandar Žigić.

U emisiji Srbija na vezi govorimo o tradicionalnom skijaškom takmičenju novinara na Jahorini. Gost emisije rediteljka i predsednica Skijaškog kluba novinara Srbije - „S.K.I.J. Srbija" Dragica Gačić.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Maja Mandić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи