Srbija na vezi: Darko Markov, RTS Svet, 19.00

Život Srba u Beču inspirisao ga je da napiše nekoliko knjiga. Posmatrajući, analizirajući, objasnio je i predstavio ljude i događaje koji su mnoge nasmejali, neke možda i naljutili... Njegova monodrama "Sumrak u bečkom haustoru" do sada je izvedena 35 puta. Sa Srbijom na vezi Darko Markov.

Darko Markov je pisac, pesnik i taksista. Za sebe kaže da je hroničar bečkog života i priča nam da je sudbinski vezan za taj grad. Iako je rođen u Beču, detinjstvo i mladost proveo je u Pančevu. Početkom 90-tih ratni vihor ga ponovo odvodi u Austriju i taj period opisuje kao momenat kada se u Jugoslaviji "ugasilo svetlo".

Stari vinski podrum u centru Beča, Darko je sa prijateljima nazvao Reč - Boja - Ton. Vremenom ovaj prostor postaje mesto okupljanja tamošnjih umetnika, pisaca, muzičara - mesto u kom se rađaju pesme, pišu romani, sklapaju prijateljstva i ispoljavaju nezaboravne emocije. Monodrama "Sumrak u bečkom haustoru" koju je prvi put izveo baš u ovom "podrumu", do sada je okupila gledaoce 35 puta, a predstava "Kako postati vrhovni Srbin u Beču", rasprodata je do kraja godine!

Priče Darka Markova inspirisale su reditelja Mladena Đorđevića da snimi dokumentarni film pod istim naslovom "Sumrak u bečkom haustoru" čiju premijeru očekujemo u prvoj polovini ove godine.

Repriza emisije u 02.00. 

Urednik emisije Tamara Drezgić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво