Magazin Srbije na vezi, RTS Svet, 20.55

U "Magazinu" večeras o ski sezoni na Kopaoniku, starim zanatima, manastiru Šišatovac, modi...Muzički gosti Ana Štajdohar i Tropiko Band. Emisiju možete pogledati i u subotu, 8. decembra, na RTS2 u 11.40.

Sezona skijanja na Kopaoniku, najvećem i najpopularnijem skijalištu u regionu, zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, može da počne. Zbog velikog interesovanja popularna manifestacija "Ski opening" održava se dva naredna vikenda. Šta je novo, u čemu će moći da uživaju skijaši i ljubitelji zimskih sportova, kako na Kopaoniku, tako i na Staroj planini i Torniku, govori gost emisije, generalni direktor Javnog preduzeća skijališta Srbije Dejan Ćika.

Tri veka star grnčarski zanat u Zlakusi kod Užica, oživeo je zahvaljujući Međunarodnoj umetničkoj koloniji koja već 23 godine dovodi umetnike iz celog sveta. Sofija Bunardžić je umetnik na koju je ponosan čitav ovaj kraj, a njoj je ove godine ULUPUDS uručio i nagradu za životno delo. Ona predvodi Udruženje Keramika Zlakusa, i gost je emisije.

Manastir Šišatovac na Fruškoj gori, kojeg su podigli žički monasi pre 520 godina, na daleko je čuven i po izlečenju Nikole Tesle, koji je u mladosti bolovao, od tada neizlečive bolesti kolere. O svetoj vodi iz ovog manastira, nekada i sada, govori otac Dimitrije, monah manastira Šišatovac.

Gost emisije, Mina Cvetinović, mlada modna kreatorka koja je osvojila prvu nagradu na nedavno održanom Serbian fešn viku-u u Novom Sadu, koja će joj omogućiti prikazivanje kolekcije na fešn festivalu u Holandiji. Kako se sprema za svetski nastup, delom će prikazati i u našoj emisiji.

Muzički gosti emisije, Ana Štajdohar i Tropiko Band, predstaviće nove pesme i spotove, nastupom u emisiji.

Repriza emisije je u četvrtak, 6. decembra, na RTS Svet u 13 sati.

Urednik Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво