Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Srpski filmovi predstavljeni na Islandu, ko smo mi a šta su narodna zanimanja u Srbiji teme su emisije Srbija na vezi.

Dani Srpske kulture, održani od 9. do 11. novembra na Islandu, bili su prilika da se predstave četiri srpska filma. O utiscima razgovaramo sa  gostima emisije, rediteljima Milošem Škundrićem i Vukom Ršumovićem.

Izložbom "To smo mi - narodna zanimanja u Srbiji, (Nazrni pa se vrni)" autora Dušice Živković, Miloša Matića, Marka Stojanovića i Jelene Tešić Etnografski muzej u Beogradu obeležava 117 godina samostalnog rada. Izložba pokazuje ono čime treba da se ponosimo - istorijski buran, zanimljiv, kulturno raznolik, ponekad i težak put kojim smo prošli i postali ono što jesmo danas. O konceptu, sadržaju ali i značaju izložbe razgovaraćemo sa autorima.

Proteklu nedelju na Floridi obeležio je Srpski festival o kom će nas izvestiti naš dopisnik Aleksandar Žigić.

Srednjoškolci koji su odlučili da srednju školu završe u inostranstvu kao i oni koji su aplicirali za inostrane fakultete, ovih dana čekaju rezultate. Najviše je zainteresovanih za studije u Evropi i Americi, a jedan od najvećih problema je kako da obezbede stipendije. Za našu emisiju govore Vida Stanić i Danica Stošić koje su tek nekoliko meseci u srednjim školama u Velikoj Britaniji. Poverile su nam kako su se snašle i šta im iz domovine nedostaje.

Urednik i voditelj emisije Tanja Adamović

Dežurni urednik Marija Cvijić

Realizacija Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи